Προκηρύχθηκαν 600 θέσεις διοικητικών σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

Προκηρύχθηκαν 600 θέσεις διοικητικών σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το μηδέν ξεκινάει η διαδικασία της επανατοποθέτησης των διαθεσίμων διοικητικών πανεπιστημίων, καθώς χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΥΔΜΗΔ) προκήρυξε 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, αλλά το υπουργείο Παιδείας δεν γνωρίζει πώς θα τις κατανείμει. Και αυτό, διότι από τον νέο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο κρίθηκε απαραίτητο να αξιολογηθούν τα αιτήματα των οκτώ πανεπιστημίων -που «προσέφεραν» στη διαθεσιμότητα- για τις ανάγκες τους σε διοικητικούς υπαλλήλους. Μάλιστα, η αξιολόγηση θα κοστίσει 120.000 ευρώ και θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι από τρεις ιδιωτικές εταιρείες. «Εως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δεν θα υπάρξει απόλυση διοικητικού υπαλλήλου», ξεκαθάρισε ο κ. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνάντησης με τις ηγεσίες των οκτώ ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, μετά την παράταση μιας εβδομάδας -μέχρι την προσεχή Παρασκευή- προκειμένου ο νέος υπουργός Παιδείας να ενημερωθεί επί του θέματος, το ΥΔΜΗΔ προκήρυξε χθες 600 θέσεις σε 15 ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οπως επισημαίνεται μάλιστα, εφόσον από την αξιολόγηση των πανεπιστημίων προκύψει η ανάγκη για κάλυψη περισσότερων θέσεων, τότε θα εκδοθεί εκ νέου προκήρυξη.

Αυτές οι 600 θέσεις θα καλυφθούν από τους 1.136 διοικητικούς υπαλλήλους που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα από οκτώ πανεπιστήμια, τα οποία από την πλευρά τους ζητούν να καλυφθούν συνολικά 883 θέσεις. Βέβαια, πρέπει να αξιολογηθούν προηγουμένως τα αιτήματα των οκτώ ΑΕΙ. Ετσι, χθες ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αξιολόγηση των αιτημάτων των οκτώ ΑΕΙ. Οπως διευκρίνισε για το θέμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αθανάσιος Κυριαζής, το έργο της αξιολόγησης θα κοστίζει 120.000 ευρώ και θα το αναλάβουν τρεις εταιρείες. Ουσιαστικά δηλαδή θα δοθούν νέα κονδύλια για αξιολόγηση, αφού, πρώτον, αμφισβητείται η αξιολόγηση που έγινε επί υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου για τις ανάγκες των ΑΕΙ σε διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ, κατά δεύτερον, υπάρχει καχυποψία μήπως τα αιτήματα των ΑΕΙ είναι «φουσκωμένα». Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, αφού, σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή, «θα χρειασθούν 20 ημέρες για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ανάθεσης του έργου».

Μείζον θέμα είναι με ποια κριτήρια και δείκτες θα γίνει η αξιολόγηση των αιτημάτων/αναγκών. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θα τεθούν γενικά αλλά και ειδικά κριτήρια για κάθε ΑΕΙ (με βάση τις ανάγκες κάθε ΑΕΙ, π.χ. εάν έχει εργαστήρια ή πανεπιστημιακά νοσοκομεία). Μάλιστα, ο κ. Κυριαζής διευκρίνισε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τον γ.γ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Στεφάνου, ώστε στην προκήρυξη του ΥΔΜΗΔ να γίνει περιγραφή θέσης για να «καλυφθούν» οι 341 υπάλληλοι για τους οποίους το οκτάμηνο διαθεσιμότητας ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου.

Κατόπιν, σύμφωνα με το ΥΔΜΗΔ, οι διαθέσιμοι υπάλληλοι θα πρέπει μέσα σε 15 ημέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εντός πέντε ημερών από την υποβολή των αιτήσεων, οι διευθύνσεις διοικητικού των ΑΕΙ προέλευσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων και, στη συνέχεια, θα αποστείλουν τα στοιχεία στο ΑΣΕΠ ώστε να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες διάθεσης των υπαλλήλων.

Η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων και οι σύλλογοι σε κάθε ΑΕΙ έχουν προγραμματίσει σήμερα συνελεύσεις ώστε να κρίνουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να αποφασίσουν για τυχόν νέες κινητοποιήσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή