Για το Βέλγιο σε συσκευασίες ρυζιού η ηρωίνη

Για το Βέλγιο σε συσκευασίες ρυζιού η ηρωίνη

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα απολογούνται οι πέντε από τους συνολικά 12 συλληφθέντες για την πολύκροτη υπόθεση κατοχής και διακίνησης ενός τόνου ηρωίνης. Πρόκειται για τον 40χρονο επιχειρηματία Ευ. Γ., την τέως σύζυγό του και ιδιοκτήτρια της μονοκατοικίας στη Φιλοθέη Κ. Στ., τον 46χρονο σύντροφό της, τη μητέρα της, 73 ετών, καθώς και την 58χρονη Βουλγάρα οικιακή βοηθό. Και οι πέντε κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στη μονοκατοικία της οδού Αθ. Διάκου στη Φιλοθέη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 577 κιλά ηρωίνης. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μέσα σε κλειδωμένη αποθήκη στο ισόγειο της μονοκατοικίας.

Χθες, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 15χρονος γιος της οικογένειας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ανήλικος τη στιγμή της αστυνομικής επιχείρησης απέστειλε από το κινητό του τηλέφωνο τέσσερα προειδοποιητικά μηνύματα sms προς άτομο που επίσης συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης της ηρωίνης. Τα επίμαχα μηνύματα, που σύμφωνα με το Λιμενικό σχετίζονταν με την εν εξελίξει έρευνα επιδείχθηκαν στην αρμόδια ανακρίτρια, η οποία έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να παραταθεί η κράτηση του ανηλίκου.

Ο συνήγορος της οικογένειας κ. Σάκης Κεχαγιόγλου επιφυλάχθηκε να σχολιάσει το κατηγορητήριο μετά την ολοκλήρωση, σήμερα, των απολογιών των πέντε κατηγορουμένων. Σημειώνεται ότι το δωδέκατο μέλος της σπείρας, Αλβανός υπήκοος 29 ετών, παραδόθηκε στις αρχές την Κυριακή. Σύμφωνα με τα επίσημα δικαστικά έγγραφα, συμμετείχε ενεργά στο κύκλωμα, καθώς κατά την παρακολούθηση προέκυψε ότι «αυτός άνοιξε την πόρτα του γκαράζ της έπαυλης προκειμένου να εισέλθει το τζιπ για να παραλάβει την ηρωίνη».

Οπως αποκάλυψε η «Κ» στην ηλεκτρονική έκδοση του περασμένου Σαββάτου, η πληροφορία για τη δράση του κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης περιήλθε εις γνώσιν των αξιωματικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά «από αλλοδαπές αρχές δίωξης ναρκωτικών». Οι πληροφορίες αφορούσαν απόπειρα εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης προερχομένης από Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν με προορισμό το Βέλγιο, μέσα σε τσουβάλια με ένδειξη «συσκευασμένο ρύζι Πακιστάν». Οι ίδιες πληροφορίες προσδιόριζαν ως δράστες άτομα τουρκικής καταγωγής που έχουν πάρει βελγική υπηκοότητα από κοινού με Ελληνες συνεργούς που διέμεναν στη μονοκατοικία επί της οδού Αθανασίου Διάκου, στη Φιλοθέη.

Οι πέντε αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου γινόταν η συσκευασία της ηρωίνης πριν σταλεί με νταλίκες στο Βέλγιο. Η μεταφορά των ναρκωτικών από την έπαυλη της Φιλοθέης στο Κορωπί γινόταν με μαύρο τζιπ Mercedes. Ενδεικτικά, στη δικογραφία περιγράφεται ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (οπότε αποφασίστηκε η σύλληψη των διακινητών) δύο από τα μέλη της σπείρας φόρτωσαν τα ναρκωτικά στο τζιπ, το οποίο στη συνέχεια στάθμευσαν στο πάρκινγκ του καφέ «Παλιά αγορά». Από εκεί, το Ι.Χ. παρέλαβαν δύο άλλα άτομα που κατευθύνθηκαν στην αποθήκη στο Κορωπί. Οπως περιγράφεται στη δικογραφία, «περί ώρα 20.30 το εν λόγω τζιπ εισήλθε στον χώρο της αποθήκης όπου άμεσα έκλεισαν οι πόρτες». Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των Τούρκων συλληφθέντων, M.S. 42 ετών, έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της Ρουμανίας για διακίνηση 70 κιλών ηρωίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή