Στον εισαγγελέα ο διαρρήκτης – «δράκος»

Στον εισαγγελέα ο διαρρήκτης – «δράκος»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την επ' αυτοφώρω σύλληψη χθες 62χρονου διαρρήκτη, ο οποίος ως απεδείχθη είναι ο «δράκος της Λάρισας» που 22 χρόνια πριν τρομοκρατούσε την περιοχή, προέβη πριν από λίγο το γραφείο Τύπου των Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η λεπτομερής δράση του συλληφθέντα κατά το παρελθόν, αλλά μόνον το γεγονός ότι και κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.

Από την παρούσα δράση του πάντως προκύπτει ότι είναι αναμεμιγμένος σε τρεις περιπτώσεις κλοπών από σπίτια, εκ των οποίων η μία είναι η απόπειρα στην οποία συνελήφθη επ' αυτοφώρω και, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός χρυσαφικών – κοσμημάτων, χρηματικά ποσά σε εθνικό νόμισμα διαφόρων χωρών, μεταλλικά όπλα εκτόξευσης φωτοβολίδων και πλήθος κυνηγητικών φυσιγγίων.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών, της παράνομης οπλοκατοχής και αντίστασης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Συνελήφθη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 62χρονος ο οποίος τις πρώτες πρωινές ώρες εισήλθε σε οικία 66χρονου παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα, όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από τους προστρέξαντες αστυνομικούς. Κατά τη σύλληψή του προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.

Στην κατοχή του, σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του και σε αποθήκη, ιδιοκτησίας του, αλλά και σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για την παράνομη δράση του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός χρυσαφικών – κοσμημάτων (αλυσίδες λαιμού-χειρός, μενταγιόν, καρφίτσες, βραχιόλια, σκουλαρίκια, χρυσοί σταυροί, δακτυλίδια, φλουριά, βέρα κ.α.) και διάφορα άλλα αντικείμενα, χρηματικά ποσά σε εθνικό νόμισμα διαφόρων χωρών, 4 μεταλλικά όπλα εκτόξευσης φωτοβολίδων, 64 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα βλήμα πολεμικού όπλου, ένα πτυσσόμενο στιλέτο με μήκος λάμας -10- εκατοστών, συνολικού μήκους -21- εκατοστών, ένας κόφτης και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (ένα κατσαβίδι, ένα ζεύγος γάντια, ένας φακός και ένας λοστός). Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας εξιχνιάστηκαν δύο ακόμη κλοπές από οικίες που διαπράχθηκαν από τον συλληφθέντα. Τα κλοπιμαία αποτελούσαν μέρος των παραπάνω κατασχεθέντων χρυσαφικών – κοσμημάτων και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους. Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις Αρχές και έχει συλληφθεί για διάφορα αδικήματα.

Ο 62χρονος με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς είχε αποφυλακιστεί προ έτους περίπου αφού εξέτισε ποινή 20 ετών για τα αδικήματα που είχε διαπράξει από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ‘90».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή