Οι Αυστριακοί ψηφίζουν Ελλάδα για το καλοκαίρι

Οι Αυστριακοί ψηφίζουν Ελλάδα για το καλοκαίρι

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα είναι ο πιο προσφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών για το φετινό καλοκαίρι, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» στο φύλλο της του Σαββατοκύριακου, παραθέτοντας στοιχεία αυστριακών ταξιδιωτικών ομίλων από τα οποία διαπιστώνεται, επίσης, ότι η χώρα είναι επιπλέον και η κερδισμένη της φετινής χρονιάς ως προς τις κρατήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Φερκερμπιουρό», στην πρώτη θέση των πιο προσφιλών προορισμών των Αυστριακών για διακοπές το καλοκαίρι του 2014 βρίσκεται η Ελλάδα σε ποσοστό 15%, ακολουθούμενη από την Τουρκία σε ποσοστό 12,7%, την Ισπανία (12,1%), την Ιταλία (7,9%), τις ΗΠΑ (5,9%) και την Κροατία σε ποσοστό 3,4%.

Σε σχέση με τις κρατήσεις, η Ελλάδα εμφανίζεται ως η πλέον κερδισμένη με ένα διψήφιο ποσοστό αύξησης 12,3% και ακολουθούν η Κροατία με μονοψήφιο ποσοστό «μόνον» κατά 2,4% και η Γαλλία με αύξηση κατά 2%, ενώ ο μεγάλος «χαμένος» της φετινής χρονιάς στις κρατήσεις από την Αυστρία είναι η Αίγυπτος παρουσιάζοντας μείωση κατά 14,2%.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Αυστρία και ως προς τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της τελευταίας στιγμής για φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του αυστριακού Συνδέσμου Τουριστικού Τύπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στους τουριστικούς προορισμούς γενικά, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθούν Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, ΗΠΑ, Αίγυπτος, Γαλλία, Βρετανία και Τυνησία, ενώ και ως προς τους νησιωτικούς προορισμούς, τα ελληνικά νησιά συγκεντρώνουν επίσης τις περισσότερες προτιμήσεις στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, ακολουθούμενα από τις Βαλεαρίδες, τις Καναρίους, τις Μαλδίβες νήσους και τον Μαυρίκιο.

Κατά μέσον όρο, περισσότεροι από 400.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς να είναι επανεπισκέπτες, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,4 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή