ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος ο Αν. Πάλης με εγγύηση 500 χιλ. ευρώ

eleytheros-o-an-palis-me-eggyisi-500-chil-eyro-2031347

Με περιοριστικούς όρους αποφυλακίστηκε και ο Αναστάσιος Πάλης που είχε εμπλακεί ποινικά στην υπόθεση της τράπεζας FBB, όταν μεγαλομέτοχός της ήταν ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης.

Ο Αναστάσιος Πάλης, που αρχικά διέφευγε τη σύλληψη, εμφανίστηκε αυτοβούλως στις δικαστικές αρχές τον Δεκέμβριο του 2013 και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος καθώς είχε λάβει δάνειο από την εν λόγω τράπεζα, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, οι διαδικασίες λήψης του οποίου είχαν κριθεί παράτυπες. Βεβαίως το ποσό του δανείου πλήρωσε στη συνέχεια ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, που με τη σειρά του έχει στραφεί κατά του Πάλη με μηνύσεις, κατηγορώντας τον για σειρά αδικημάτων.

Παράλληλα, κατά του Αν. Πάλη εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων που αφορά οπλοστάσιο που βρέθηκε στο Κορωπί με 4.000 όπλα, φυσίγγια και ναζιστικά σύμβολα και σβάστικες. Ο ίδιος ο Πάλης έχει αρνηθεί σχέσεις του με τη Χ.Α. και διατείνεται ότι τα όπλα ανήκαν σε προσωπική του συλλογή και είχαν νομίμως αποκτηθεί. Για τον οπλισμό αυτό έρευνες πραγματοποιήθηκαν και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού του μουσείου στη Βάρη.

Το δικαστικό συμβούλιο που αποφάσισε τη διακοπή της προσωρινής του κράτησης επέβαλε περιοριστικούς όρους, χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.