Σύντομα

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ

Κατάθεση ηλεκτρονικών δικογράφων όλο το 24ωρο

Καθ’ όλο το 24ωρο, αλλά τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις αργίες θα είναι δυνατή η κατάθεση ηλεκτρονικών δικογράφων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, στον νόμο 4267/2014 (άρθρο 19 παράγραφος 5), ο οποίος ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, περιλήφθηκε διάταξη με την οποία επεκτάθηκε το ωράριο κατάθεσης ηλεκτρονικών δικογράφων πέραν του ωραρίου λειτουργίας των γραμματειών των δικαστηρίων.

ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

Αναδιοργάνωση ΕΟΠΥΥ

Διοικητική αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων «προανήγγειλε» χθες ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια Ημερίδας Ενημέρωσης και Συντονισμού των Παρεμβάσεων του Τομέα Υγείας στα Περιφερειακά και Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα 2014-2020, που διενεργήθηκε χθες στο υπουργείο Υγείας. Στον χαιρετισμό του ο υπουργός αναφέρθηκε στις έξι προτεραιότητες στον χώρο της υγείας και οι οποίες αφορούν την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τη διοικητική αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, των νοσοκομείων και λοιπών εποπτευόμενων φορέων, την καθολική κάλυψη υγείας του πληθυσμού, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος, τη διασφάλιση της ψυχικής και της δημόσιας υγείας του πληθυσμού και τον προσδιορισμό δράσεων για την εξασφάλιση της υγείας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Κατά του συστήματος αξιολόγησης

Αρνητικό στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων στάθηκε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του. Το Δ.Σ. αντέδρασε ιδιαίτερα στον υποχρεωτικό επιμερισμό, με βάση συγκεκριμένα ποσοστά, των υπαλλήλων και υιοθέτησε κατά πλειοψηφία τη θέση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία τάσσεται υπέρ «ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης, τέτοιου που να συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών». Από τις παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» προτάθηκε να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα θέση, σύμφωνα με την οποία το δημοτικό συμβούλιο καλεί τον γενικό γραμματέα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην υλοποιήσουν τον νόμο και να μην αποστείλουν έως τις 30 Ιουνίου τον επιμερισμό των ποσοστών αξιολόγησης των υπαλλήλων. Η πρόταση όμως καταψηφίσθηκε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

20 εκατ. για επισκευές σε σχολεία

Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα κατανείμει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους για την επισκευή και συντήρηση 325 σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα. Η κατανομή, όπως επισημαίνεται, γίνεται με κριτήριο τον αριθμό των τμημάτων των σχολικών κτιρίων κατά 30% και τον αριθμό των μαθητών κατά 70%, σύμφωνα με στοιχεία του σχολικού έτους 2012-2013 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 2011-2012 για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικών Σχολείων.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Εξώδικο σε νοσοκομεία

Εξώδικη δήλωση προς τις 23 διοικήσεις νοσοκομείων Αθήνας του Λεκανοπεδίου απέστειλε χθες η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά, η οποία διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση αποπληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών γιατρών του ΕΣΥ. Με την εξώδικη δήλωση η ΕΙΝΑΠ ζητεί την πληρωμή των χρωστούμενων στους γιατρούς χρηματικών ποσών από αποζημιώσεις εφημεριών των ετών 2012, 2013 και του πρώτου εξαμήνου 2014, ενώ καλεί το κάθε νοσοκομείο να προχωρήσει στην εκκαθάριση των αποζημιώσεων εφημεριών που οφείλει στους γιατρούς – μέλη του, με αναφορά των ημερών και του μήνα πραγματοποίησης των εφημεριών, του είδους τους, του ποσού αποζημίωσης κάθε εφημερίας, του βαθμού και της ειδικότητας κάθε γιατρού.

Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Συστάσεις για τον καύσωνα

Αποφυγή της ηλιοθεραπείας και της βαριάς σωματικής εργασίας και άσκησης συστήνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις ημέρες του καύσωνα. Ειδικότερα, οι πολίτες θα πρέπει να προτιμούν ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να φορούν καπέλο, να τρέφονται με ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, να πίνουν άφθονα υγρά και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά. Συνίστανται, επίσης, πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως και η χρήση σκουρόχρωμων γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου. Τέλος τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή