Σύντομα

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΛΑΡΙΣΑ

Φθορές σε σπίτια από πυρκαγιά στο Γαλατάκι Κορινθίας

Μάχη με τις φλόγες έδιναν έως αργά χθες τη νύχτα δεκάδες πυροσβέστες στην περιοχή Γαλατάκι Κορινθίας όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 85 πυροσβέστες με 37 οχήματα, ενώ στη διάρκεια της ημέρας στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και εναέρια μέσα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 4.20 μ.μ. σε πευκόφυτη έκταση. Τρία σπίτια υπέστησαν φθορές από τις φλόγες. Χθες το βράδυ, σε ύφεση ήταν τα άλλα δύο πύρινα μέτωπα στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας και τον Αγιόκαμπο Λάρισας. Στον Αγιόκαμπο δύο ακατοίκητα σπίτια υπέστησαν υλικές ζημιές.

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ενταξη στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα ενταχθεί ο κ. Ν. Νικολόπουλος. Αυτό ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε από κοινού με τον κ. Καμμένο, και όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τους Χριστιανοδημοκράτες στο πλαίσιο του αντιμνημονιακού πατριωτικού Μετώπου.

ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ

Παρατείνονται οι συμβάσεις

Σε νέα παράταση των συμβάσεων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών και των άλλων παρόχων προχωρά η διοίκηση του Οργανισμού. Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας και απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ παρατείνονται οι συμβάσεις των συμβεβλημένων ιατρών που λήγουν στις 30 Ιουνίου, για τρεις μήνες ώς τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ενώ παρατείνονται και όλες οι συμβάσεις των παρόχων. Αιτία για τη νέα παράταση είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των παρόχων υπηρεσιών υγείας για το περιεχόμενο των νέων συμβάσεων.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Δέσμευση για θέσεις ΑμΕΑ

Για νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να γίνεται στο εξής ενιαία προκήρυξη θέσεων από το ΑΣΕΠ και για τα προστατευόμενα πρόσωπα δεσμεύτηκε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο και εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Η κ. Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε πως είναι σημαντικό να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκδοθούν το συντομότερο δυνατό –σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας– οι προκηρύξεις για θέσεις ατόμων με Αναπηρία στο Δημόσιο, οι οποίες έχουν παρακρατηθεί από τις γενικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, από το 2008 έως σήμερα.

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Καταδίκη της Ελλάδας

Για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση καταδικάστηκε η Ελλάδα για ακόμη μία φορά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), με αφορμή την προσφυγή δύο γυναικών από τη Δομινικανή Δημοκρατία που κατήγγειλαν απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους εν όψει της απέλασής τους. Η Μαριάνα Ντε Κος Σάντος και η Ανχελα Ντε Λα Κρους συνελήφθησαν στις 10 Αυγούστου 2011 για παράνομη είσοδο στη χώρα και κρατήθηκαν, ενόψει της απέλασής τους, στο κέντρο κράτησης της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν στο δικαστήριο, υποχρεώθηκαν να παραμείνουν σε ένα κελί ασφυκτικά γεμάτο με άλλους κρατουμένους, ανεπαρκώς φωτισμένο και με τα παράθυρά του να είναι καλυμμένα με μεταλλικό πλέγμα. Το δικαστήριο αποδέχθηκε όλους τους ισχυρισμούς τους, καταδίκασε την Ελλάδα και υποχρέωσε τις Αρχές να καταβάλουν από 6.500 ευρώ στην κάθε μία από τις προσφεύγουσες για ηθική βλάβη.

106 ΘΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 2013

Στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για trafficking

106 θύματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, από τα οποία 52 ήταν άνδρες, 47 γυναίκες και τα 7 παιδιά, αναγνωρίστηκαν στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Ελλάδα θεωρείται χώρα προέλευσης, διέλευσης και προορισμού θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι περίπου 20.000 γυναίκες μεταξύ των οποίων κορίτσια ηλικίας 13-15 ετών. Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που παρέθεσαν μέλη της ενημερωτικής εκστρατείας Stop Trafficking για την αύξηση του αριθμού των παιδιών που υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία από μέλη της οικογένειάς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή