Ευ. Βενιζέλος: «Bάρβαρη πράξη η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος»

Ευ. Βενιζέλος: «Bάρβαρη πράξη η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Bαθύτατο αποτροπιασμό» και «απερίφραστη καταδίκη» της βεβήλωσης του μνημείου του εβραϊκού ολοκαυτώματος στην Αθήνα εξέφρασε με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, που προσέθεσε ότι αυτή ήταν «μία πράξη βάρβαρη που προσβάλλει βάναυσα την ιστορία όχι μόνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού που σέβεται και τιμά τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος».

Την περασμένη Παρασκευή άγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες αντισημιτικά συνθήματα γράφτηκαν στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ισραηλίτικης Κοινότητας Αθηνών, η αστυνομία ενημερώθηκε και προσήλθε άμεσα στο χώρο προκειμένου να κάνει τις σχετικές έρευνες, Παράλληλα στην σχετική ανακοίνωση η Κοινότητα αναφέρει πως εμπιστέυεται την Πολιτεία «ότι θα εντοπίσει τους ενόχους και θα τους παραπέμψει στη Δικαιοσύνη. Εμπιστευόμαστε την Κοινωνία της πόλης μας και της χώρας μας ότι δεν θα επιτρέψει την αναπαραγωγή τέτοιων φαινομένων και ότι θα τα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα. Κάθε φαινόμενο ρατσισμού, προς όποιον κι αν στρέφεται, είναι απειλή για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό μας», κατέληξε.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς την Ισραηλιτική Κοινότητα και τη διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες Αρχές θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή