Καθημερινές οι επιθέσεις σε λεωφορεία της ΟΣΥ

Καθημερινές οι επιθέσεις σε λεωφορεία της ΟΣΥ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι επιθέσεις σε λεωφορεία της ΟΣΥ, που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε εργαζόμενους και επιβάτες. Το βράδυ της Δευτέρας ομάδα Ρομά επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο της γραμμής 723 στα Άνω Λιόσια χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας από τους επιβαίνοντες, ωστόσο το όχημα υπέστη υλικές ζημιές. Το περιστατικό, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από αντίστοιχα συμβάντα, σημειώθηκε στις 10.20 το βράδυ στην συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Πηνειού από όπου διερχόταν το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Φυλή – Άνω Λιόσια.

Εργαζόμενοι στην εταιρεία εξηγούν στην «Κ» ότι το φαινόμενο επιθέσεων κατά λεωφορείων είναι καθημερινό και δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος καταπολέμησής τους. Η αστυνομία δεν είναι σε θέση να διαθέτει περιπολικά τα οποία θα συνοδεύουν τα λεωφορεία και άλλος τρόπος αστυνόμευσης δεν υπάρχει. «Θύματα» επιθέσεων γίνονται, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, λεωφορεία σε περιοχές όπως το Μενίδι, το Ανω Πέραμα, η Ελευσίνα, η Ζοφριά και τα Ανω Λιόσια.

Συνηθέστεροι δράστες είναι, όπως εξηγούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ, είτε ομάδες Ρομά, είτε συμμορίες ανηλίκων που επιτίθενται με διάφορους τρόπους στα λεωφορεία. «Εκτός από πέτρες, ή σφαίρες που έχουν δεχτεί τα οχήματά μας, σε περιοχές όπως είναι η παραλιακή λεωφόρος δεχόμαστε πολύ συχνά επιθέσεις από ομάδες νεαρών που πετούν νεράτζια στα οχήματα» περιγράφει εργαζόμενος στην ΟΣΥ. Στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές η επίθεση κατά των λεωφορείων μεταφράζεται σε αντιδραστικότητα κατά της εξουσίας.

Στις περιπτώσεις όμως που νεαροί πετούν νεράτζια για παράδειγμα, εξηγεί το μέλος του σωματείου εργαζομένων της ΟΣΥ Ν. Κουλουμπαρίτσης «πρόκειται για παιχνίδι, με δεδομένο μάλιστα ότι γνωρίζουν οι δράστες ότι δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να τους κυνηγήσει».

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η λεωφορειακή γραμμή 805 στον Ασπρόπυργο η οποία λόγω των συστηματικών επιθέσεων σταματά την εκτέλεση δρομολογίων νωρίτερα και πριν διανύσει το σύνολο της προγραμματισμένης διαδρομής για λόγους ασφαλείας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή