Προσβάσιμη σε λίγες ημέρες η παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά

Προσβάσιμη σε λίγες ημέρες η παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λίγες μέρες θα ανοίξει και πάλι για τους λουόμενους η περίφημη παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά που έχε κλείσει λόγω έργων στήριξης σε βράχους δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που επισκέφτηκε το νησί για να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών στο λιμάνι Ληξουρίου και το οδικό δίκτυο του νησιού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός στο λιμάνι Ληξουρίου, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η δεύτερη φάση με τη δημοπράτηση του έργου που αφορά στα δυτικά κρηπιδώματα και τον υπήνεμο μόλο στο Λιμάνι Ληξουρίου και στο αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών στα Λεγατάτα, προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ. Η συνολική διάρκεια του έργου είναι 9 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, που εκτιμάται περί το τέλος Ιουλίου.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, υπογράφηκε στις 5 Μαΐου 2014 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων της Προγραμματικής Σύμβασης είναι 24,5 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο των προβλέψεων της Προγραμματικής Σύμβασης έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση τριών εργολαβιών, εκ των οποίων οι δύο αφορούν στα μέτρα αντιμετώπισης βραχοπτώσεων και η μία στα μέτρα αποκατάστασης βλαβών που προκλήθηκαν σε επιχώματα και τοίχους αντιστήριξης σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου.

Η πρώτη εργολαβία, προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τις επείγουσες εργασίες για την αντιμετώπιση των βραχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή Μύρτου και Χάρακα. Μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση ξεχωριστής εργολαβίας, προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών. Στις 8 Ιουλίου θα δημοπρατηθεί τρίτη εργολαβία για την αντιμετώπιση των βλαβών που προκλήθηκαν σε διάσπαρτες θέσεις των οδικών αξόνων του νησιού, προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ.

Μετά το πέρας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) στο Ληξούρι με τη συμμετοχή του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής, ο Μ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Η Κεφαλονιά μέρα με τη μέρα αποκαθιστά και κλείνει τις πληγές της. Κάθε μέρα όλο και περισσότερο αποκαθίστανται οι δημόσιες υποδομές. Έχει τελειώσει το λιμάνι του Ληξουρίου, έχει δημοπρατηθεί η νέα πτέρυγα του λιμανιού, έχουν δημοπρατηθεί σχεδόν όλα τα μεγάλα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου. Έχει προχωρήσει σημαντικά η αποκατάσταση των ανθρώπων σε ενοίκιο ή σε συστέγαση με κάποιους συγγενείς και γενικότερα θα έλεγα, ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια με την κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού, ούτως ώστε η Κεφαλονιά να γίνει καλύτερη από πριν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή