ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση υγείας της Άννας Συνοδινού

sovari-alla-elegchomeni-i-katastasi-ygeias-tis-annas-synodinoy-2032818

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Σωτηρία" η ηθοποιός Αννα Συνοδινού, η οποία ταλαιπωρείται από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η ηθοποιός έχει υποβληθεί σε γαστροστομία και παρακολουθείται σε κρεβάτι αυξημένης φροντίδας, ενώ οι θεράποντες ιατροί της είναι σε επιφυλακή εφοσόν χρειασθεί να νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πάντως, όπως αναφέρουν, δεν είναι διασωληνωμένη και εξακολουθεί να διατηρεί επαφή με το περιβάλλον, παρά τη νόσο που την ταλαιπωρεί.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ενημερώνεται ο ίδιος για την πορεία της υγείας της, από το νοσοκομείο, από την πρώτη ημέρα της νοσηλείας της, στις 27 Ιουνίου. Η ασφαλιστική κάλυψη που έχει η ασθενής, ως πρώην βουλευτής, της παρέχει δωρέαν νοσηλεία, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται σε 24ωρη βάση δύο αποκλειστικές νοσοκόμες.

Εξάλλου, ο ανηψιός της κ. Συνοδινού, Ιωάννης Συνοδινός, με επιστολή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει έκκληση στα μέσα ενημέρωσης «αυτές τις δύσκολες ώρες, να υπάρξει σεβασμός και στο όνομα και στην κατάσταση της κ. Συνοδινού» και «να περιοριστεί στο ελάχιστο η σχετική αρθρογραφία για τη μεγάλη ηθοποιό».

«Ο,τιδήποτε χρειασθεί η μεγάλη μας καλλιτέχνις, πέραν των νοσηλείων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της, θα καλυφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο» δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη νοσηλεία της ηθοποιού.

Η 88χρονη κορυφαία του ελληνικού θεατρου και πρώην υπουργός, Αννα Συνοδινού εκτός από τα προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα, γεγονός για το οποίο ο Κώστας Τασούλας, σημείωσε:

«Η κ. Άννα Συνοδινού νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Η ίδια είναι ασφαλισμένη στον ΟΠΑΔ και δεν τίθεται θέμα νοσηλίων, όπως με ενημέρωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ο οποίος, και ως γιατρός, μου είπε πως τυγχάνει της καλύτερης δυνατής ιατρικής φροντίδας. Ο,τιδήποτε χρειασθεί η μεγάλη μας καλλιτέχνις, πέραν των νοσηλίων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της, θα καλυφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Για το θέμα ενημέρωσα τον πρωθυπουργό ο οποίος από την πρώτη στιγμή ζήτησε να αντιμετωπισθεί κάθε οικονομική ανάγκη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού».