Προεκλογικό υλικό… σε βιβλία

Προεκλογικό υλικό… σε βιβλία

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχολικά βιβλία έφθασαν σε σχολεία του Κιλκίς περιτυλιγμένα με αφίσες του νυν δημοτικού συμβούλου Πειραιά Ευάγγελου Μαρινάκη, ενώ ανάμεσα σε ορισμένα βρέθηκαν και αφίσες του Ηλία Ψινάκη. Αυτό κατήγγειλαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βασιζόμενοι σε σχετική αναφορά της τοπικής ένωσης καθηγητών ΕΛΜΕ Κιλκίς. Τυχαίο γεγονός χαρακτηρίζουν το περιστατικό στελέχη του ΙΤΥΕ Διόφαντος, του φορέα που αντικατέστησε τον ΟΕΔΒ. «Κάποιοι εκδότες χρησιμοποίησαν προεκλογικό υλικό που τους είχε ξεμείνει», ανέφεραν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση εννέα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κιλκίς, «σχεδόν τα μισά δέματα των βιβλίων που ήρθαν σήμερα στο σχολείο μας ήταν καλυμμένα με διαφημιστικά έντυπα των δημοτικών εκλογών του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ανάμεσα στα φυλλάδια υπήρχε και αφίσα του Ηλία Ψινάκη». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τον νέο υπουργό Ανδ. Λοβέρδο και στρέφουν τα βέλη τους και στον προκάτοχό του Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. «Το συγκεκριμένο περιστατικό προστέθηκε σε μια σειρά από γεγονότα τα οποία αναδείχθηκαν την προεκλογική περίοδο και αφορούσαν την αποστολή προσκλήσεων σε εκδήλωση του υποψηφίου και νυν δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με αποστολέα το ίδιο το υπουργείο Παιδείας και την εμφάνιση του Γιάννη Μώραλη σε “αθλητικές δράσεις” στο στάδιο Καραϊσκάκη κατά τη διάρκεια της 13ης Αθλητικής Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευ Αγωνίζεσθαι” με τη χορηγία του υπουργείου Παιδείας. Εκεί ο τότε υποψήφιος Γ. Μώραλης βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει καπελάκια με το λογότυπό του στους ανυποψίαστους μικρούς μαθητές».

Στέλεχος του ΙΤΥΕ ανέφερε χθες ότι σε πολύ λίγα δέματα βιβλίων είχε τοποθετηθεί ως προστατευτικό των βιβλίων -για να μην τραυματίζονται από την πλαστική ταινία- αφίσες των Μώραλη και Ψινάκη. «Η βιβλιοπαραγωγή ανατίθεται ετησίως σε 15 αναδόχους. Μάλλον κάποιος εξ αυτών είχε αναλάβει και την εκτύπωση του σχετικού προεκλογικού υλικού», δήλωσε. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 118 Α-24/5/11, υπεύθυνο για τη συσκευασία και τη διανομή των διδακτικών βιβλίων είναι το ΙΤΥΕ Διόφαντος, εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Παιδείας, του οποίου η Διεύθυνση Εκδόσεων οργανώνει, συντονίζει και υλοποιεί τη διαδικασία παραγωγής και διανομής των διδακτικών βιβλίων στα δημόσια σχολεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή