Προβλήματα σε πολλά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας

Προβλήματα σε πολλά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες στην εταιρεία που είχε αναλάβει επί 15 χρόνια τις υπηρεσίες καθαριότητας του αεροδρομίου της Κέρκυρας επιρρίπτει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την τραγική εικόνα που εμφάνισε ο αερολιμένας πριν από λίγες ημέρες. Κάδοι γεμάτοι σκουπίδια, απορρίμματα έξω από τους κάδους και δίπλα στους επιβάτες οι οποίοι περίμεναν στην ουρά για να κάνουν check in ήταν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, η τραγική αυτή κατάσταση αφορούσε μία και μόνο ημέρα, την 23η Ιουνίου, όταν οι καθαρίστριες της εταιρείας, που έχει τη συμβατική ευθύνη καθαρισμού του αερολιμένα, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας κατά του εργοδότη τους, καθώς παρέμεναν απλήρωτες από τον εργολάβο. Η σύμβαση μεταξύ ΥΠΑ και εταιρείας καθαρισμού έληξε στις 30/6, οπότε και ανέλαβε νέα εταιρεία το έργο καθαρισμού και, σύμφωνα με την ΥΠΑ, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε οριστικά. Στην ανακοίνωση της ΥΠΑ αναφέρεται ότι «με αίσθημα ευθύνης, η ΥΠΑ είναι αρωγός κάθε προσπάθειας βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος και των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επιβάτες. Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό που βρέθηκε εκείνη την ημέρα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας». Παράλληλα διευκρινίζει η ΥΠΑ ότι έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τις καθαρίστριες.

Γεγονός πάντως παραμένει ότι τα προβλήματα στις υποδομές πολλών περιφερειακών αεροδρομίων είναι σοβαρά, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος του μεγάλου όγκου των ταξιδιωτών. Το φετινό κύμα τουριστών φέρνει για ακόμη μία φορά στην επιφάνεια τα κενά στα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία μάλιστα ενόψει ιδιωτικοποίησης δεν αποτελούν αντικείμενο σημαντικών επενδύσεων από το κράτος στο οποίο ανήκουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή