Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Καρέα

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Καρέα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Καρέα.  Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφρίες ένας Έλληνας, 29 ετών συνελήφθη ως υπαίτιος για τις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο και στις 27 Ιουνίου στον Προφήτη Ηλία του Ποικίλου Όρους στο Καματερό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο συλληφθείς κατηγορείται για τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στην περιοχή στις 18:26, 18:30 και 20:12.

Ο 29χρονος παραπέμπεται με την αυτόφωρη διαδικασία, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται πως υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχή Αντισκάρι στο Ηράκλειο της Κρήτης σε χορτολιβαδική έκταση.

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα στις περιοχές Λέντα, Τσίγκουνα και Γεροκάμπου προκαλώντας, λόγω των θυελλωδών ανέμων, μεγάλες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες, αγροικίες θερμοκήπια και χορτολιβαδικές εκτάσεις σε έκταση περίπου 5000 τμ.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι μετά και την εξασθένιση των ανέμων που βοήθησε αποφασιστικά στον περιορισμό της. Αργά το μεσημέρι δεν υπήρχε κανένα ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπύρωση εστιών της πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστικών ανακριτικών υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, αναζητούνται προς σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου δυο άτομα από το Δημοτικό Διαμέρισμα Αντισκαρίου του Δήμου Φαιστού, ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ζάκυνθο

Υπό έλεγχο έχει τεθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Σκοπού Ζακύνθου.

Όλο το βράδυ οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες και με την συνδρομή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου με το πρώτο φως του ηλίου, η φωτιά που έχει κάψει μέχρι στιγμής 40 στρέμματα χαμηλής βλάστησης τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο σημείο βρίσκονται ακόμα, 20 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου με 6 οχήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή