Σε εξέλιξη η επίδοση των φύλλων πορείας στους εργαζομένους της ΔΕΗ

Σε εξέλιξη η επίδοση των φύλλων πορείας στους εργαζομένους της ΔΕΗ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επίδοση των φύλλων πορείας στους 18.500 εργαζόμενους της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα. Η ΔΕΗ αναμένει από τους εργαζομένους στην επιχείρηση να επιστρέψουν στην εργασία τους, αρχής γενομένης από τα μεσάνυχτα οπότε πιάνει δουλειά η πρώτη πρωινή βάρδια.

Ήδη έχουν επιταχθεί κτίρια και εγκαταστάσεις της ΔΕΗ ενώ όλα τα ατομικά φύλλα αναμένεται να επιδοθούν στους εργαζόμενους έως το βράδυ.

Τα φύλλα πορείας επιδίδονται και στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης οι εργαζόμενοι έχουν παει για δουλεία. Νωρίτερα, έληξε η δίωρη συμβολική κατάληψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στα χώρια Μαυροδένδρι και Ποντοκόμη.

Η επιτροπή ανέργων της περιοχή κάλεσε σε συγκέντρωση στις 3 το απόγευμα μπροστά στις πύλες του ΑΗΣ Αγίου Kαρδιάς προκείμενου να εμποδίσουν την είσοδο στους εργαζόμενους που έχουν λάβει τα φύλλα πορείας.

Στη συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ, που είναι σε εξέλιξη, αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεδρίασε το Σάββατο για πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη. Αναμένεται, επίσης, να τεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης από τους εργαζόμενους των ατομικών φύλλων επίταξης των υπηρεσιών τους.

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Παρασκευής, η απόφαση του Πρωτοδικείου έκρινε ως παράνομη και καταχρηστική την απεργία του προσωπικού στη ΔΕΗ, χωρίς όμως η δικαστική εντολή να οδηγήσει σε αναστολή των κινητοποιήσεων. Αντιθέτως, το μεσημέρι του Σαββάτου, δηλαδή ήδη αρκετές ώρες μετά την έκδοση της απόφασης, 14 μονάδες της ΔΕΗ παρέμεναν εκτός λειτουργίας, οι συνδικαλιστές επέμεναν για συνέχιση των κινητοποιήσεων και νέες, προληπτικές διακοπές προγραμματίζονταν προκειμένου να μην καταρρεύσει συνολικά το σύστημα ηλεκτροδότησης.

Η προαναγγελθείσα απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε, όπως αναμενόταν, τη σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων.

Επιστρέφουν στα πόστα τους, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δυτικής Μακεδονίας

Επιστρέφουν στα πόστα τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη δυτική Μακεδονία μετά την επίδοση των ατομικών φύλλων επίταξης. Μόνο έξω από τον ΑΗΣ Καρδιάς διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σύμφωνα με πρόεδρο του Σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργο Αδαμίδη,υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσουν να σταματήσουν τους εργαζόμενους που έχουν επιταχθεί να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

«Κάτι τέτοιο όμως είναι παράνομο και οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να επιστρέψουν»« ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Αδαμίδης διευκρινίζοντας ότι αναμένεται σταδιακά η πλήρη λειτουργία όλων των μονάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή