Στάση εργασίας στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Στάση εργασίας στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 20:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ αναφέρεται ότι το Δημόσιο δεν συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις του, που προκύπτουν από τη συμφωνία που υπογράφηκε το 2001, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να έχει φθάσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Κανονικά όμως θα κινηθούν τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αναφέρουν ότι «δυστυχώς, το Ελληνικό Δημόσιο από το έτος 2010 δεν συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις του από την συναφθείσα από 30.04.2001 οικονομική συμφωνία μεταξύ Αυτού και του ΟΑΣΘ, όπως αυτή ισχύει σήμερα, με αποτέλεσμα ο ΟΑΣΘ να έχει φθάσει, από υπαιτιότητα του Ελληνικού Δημοσίου, σε οικονομικό αδιέξοδο.

«Σήμερα εκκρεμεί η πληρωμή της με αριθμό 18/2013 ομόφωνης, οριστικής, τελεσίδικης και αμετάκλητης Διαιτητικής απόφασης, με την οποία υποχρεώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει στον ΟΑΣΘ το συνολικό ποσό των 49.813.406,87 ευρώ ως υπόλοιπο αντισταθμιστικής καταβολής για τη χρήση των ετών 2010 και 2011.

«Επίσης, εκκρεμεί η καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο προς τον ΟΑΣΘ ενός σημαντικά μεγάλου ποσού ως υπόλοιπο αντισταθμιστικής καταβολής για τη χρήση των ετών 2012 και 2013. Με πλήθος επιστολών προς τα αρμόδια Υπουργεία και τους φορείς της πόλης ο Ο.Α.Σ.Θ. προειδοποίησε για τις συνέπειες της αδιάλλακτης στάσης του Ελληνικού Δημοσίου.

«Παρά τις προσπάθειες του Ο.Α.Σ.Θ. το πρόβλημα δεν επιλύθηκε, με συνέπεια να δημιουργηθεί πρόβλημα στις οικονομικές του υποχρεώσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή