Εξάρθρωση σπείρας που διέπραξε τουλάχιστον 33 ένοπλες ληστείες στην Αττική

Εξάρθρωση σπείρας που διέπραξε τουλάχιστον 33 ένοπλες ληστείες στην Αττική

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Εγκληματική ομάδα που εμπλέκεται σε σωρεία ληστείων και κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε με τη σύλληψη έξι ατόμων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας οι συλληφθέντες ενέχονται σε τουλάχιστον 33 ένοπλες ληστείες και 18 κλοπές μοτοσικλετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες εισέβαλλαν ένοπλοι στα καταστήματα για τη διάπραξη των ληστειών και επέλεγαν, κυρίως, πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ψητοπωλεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρικών ειδών. Επίσης, εισέβαλλαν σε ομάδες των δύο, τριών ή τεσσάρων ατόμων και με την απειλή πολεμικού όπλου καλάσνικοφ ή πιστολιού, ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από μερικές εκατοντάδες, έως μερικές χιλιάδες ευρώ. Κατά τη διάπραξη των ληστειών είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή και γάντια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ληστειών σε σούπερ μάρκετ η λεία της σπείρας παραμένει αδιευκρίνιστη από τους υπευθύνους των καταστημάτων. Πάντως, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν από την εγκληματική δραστηριότητά τους ξεπερνά τις 47.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας και κλοπής, τετελεσμένης ή σε απόπειρα, κατ' εξακολούθηση, κατά συναυτουργία, κατ' επάγγελμα και συνήθεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή