Επιστροφή πινακίδων φορτηγών και με διακανονισμό προστίμων

Επιστροφή πινακίδων φορτηγών και με διακανονισμό προστίμων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστροφή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας σε ιδιοκτήτες φορτηγών σε περίπτωση που έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό της οφειλής του διοικητικού προστίμου με τη ΔΟΥ, προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μιχ. Παπαδόπουλου.

Στις περιπτώσεις παραβάσεων των διατάξεων των οδικών εμπορευματικών μεταφορών που προβλέπουν την επιβολή προστίμου (150-5.000 ευρώ) και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας (για ένα έως 12 μήνες) ισχύει ότι οι πινακίδες επιστρέφονται μόνο μετά την εξόφληση του χρηματικού προστίμου, με σκοπό την διασφάλιση της καταβολής του από τους παραβάτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών «πολλοί ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων αδυνατούν να καταβάλλουν τα επιβληθέντα πρόστιμα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έφταναν αθροιστικά τις 10.000-15.000 ευρώ, ενώ προχωρούσαν σε διακανονισμό με τις αρμόδιες ΔΟΥ καταβάλλοντάς τα σε δόσεις».

Πλέον θα τους επιστρέφονται τα στοιχεία κυκλοφορίας εάν δεν υπάρχει άλλη διοικητική ποινή και χωρίς να έχουν εξοφλήσει την οφειλή αρκεί να έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό με την ΔΟΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή