Το Facebook ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση Lecpetex

Το Facebook ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση Lecpetex

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ευχαριστίες του προς την Ελληνική Αστυνομία εκφράζει σε ανακοίνωση του το ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο Facebook σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης  του κακόβουλου λογισμικού Lecpetex.

Υπενθυμίζεται πως η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε προχωρήσει προ ημερών σε σύλληψη δύο ημεδαπών – δημιουργών του κακόβουλου λογισμικού με την κωδική ονομασία “Lecpetex” που μόλυνε παγκοσμίως εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

H ανεπίσημη μετάφραση του «συμπεράσματος» της χθεσινής ανακοίνωσης του Facebook:

(….) Το να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις τελευταίες απειλές είναι μια πολύπλοκη εργασία, και ο Lecpetex ήταν ένα ιδιαίτερα επίμονο κακόβουλο λογισμικό. Ελπίζουμε ότι αυτό το παράδειγμα θα καταδείξει ότι η συνεργασία μπορεί να είναι χρήσιμη και παραγωγική στο να διακόψουμε τη δράση τέτοιων προγραμμάτων, ιδιαίτερα όταν οι εγκληματίες μεταχειρίζονται κακόβουλα πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Προϊστάμενο της Ελληνικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά την διερεύνηση αυτού του κακόβουλου λογισμικού.

Όταν καταπολεμούμε κακόβουλα προγράμματα όπως ο Lecpetex, μαθαίνουμε περισσότερα για τις τεχνικές κακόβουλου λογισμικού – και εφαρμόζουμε αυτή τη γνώση απευθείας στα συστήματα μας, για να βοηθήσουμε τους χρήστες της πλατφόρμας μας να την χρησιμοποιούν ασφαλέστερα και με μεγαλύτερη προστασία.

Το κείμενο ολόκληρης της ανακοίνωσης υπάρχει στο ακόλουθο link https://www.facebook.com/notes/protect-the-graph/taking-down-the-lecpetex-botnet/1477464749160338

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή