Εφυγε ο Νικήτας Γαβαλάς

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο δημοσιογράφος Νικήτας Γαβαλάς, επί σειρά ετών υπεύθυνος του αθλητικού ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Ο Νικήτας Γαβαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Σχολής, αλλά από πολύ νωρίς τον κέρδισε η δημοσιογραφία με την οποία άρχισε να ασχολείται, ήδη, από μαθητής Γυμνασίου, ως ασκούμενος αθλητικός συντάκτης το 1960 στην εφημερίδα «Φως των Σπορ». Το 1966 εντάχθηκε στο μισθολόγιο της συγκεκριμένης εφημερίδας και συνέχισε να εργάζεται σε αυτήν ως επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης μέχρι το 1986, πάντοτε με σημαντικές επιτυχίες, άψογο ήθος και επαγγελματισμό. Παράλληλα, εργάστηκε ως συντάκτης και σε επιτελικές θέσεις, πλην της «Κ», σε «Βραδυνή», «Ελευθεροτυπία», «Μεσημβρινή», «24 ώρες», «Αθηναϊκή», καθώς και στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

Επίσης εργάστηκε στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Τηλέραμα», «Ενα», «Πρωταθλητής». Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 μ.μ. στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων, ενώ παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή