Σύλληψη γιατρού για «φακελάκι»

Σύλληψη γιατρού για «φακελάκι»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αργία ετέθη με εντολή του υπουργού Υγείας ο διευθυντής καρδιοχειρουργός του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» που συνελήφθη γιατί έλαβε «φακελάκι» από ασθενή. Σε βάρος του γιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ενεργητικής δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση, ενώ κατόπιν εντολής του υπουργού ανεστάλησαν τα καθήκοντά του στο νοσοκομείο και έχει κινηθεί και η πειθαρχική διαδικασία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε κατόπιν καταγγελίας ασθενούς που εισήχθη στον Ευαγγελισμό λόγω εμφράγματος και κρίθηκε ότι θα πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς bypass. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο καρδιοχειρουργός απαίτησε για την εγχείρηση αρχικά το ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο ύστερα από «παζάρι» διαμορφώθηκε τελικά στα 500 ευρώ. Μάλιστα, για να πιέσει τον ασθενή να δώσει «φακελάκι», «απείλησε» ότι θα του δώσει εξιτήριο και θα αναβάλει την επέμβαση, η οποία ωστόσο είχε κριθεί επιβεβλημένη από άλλους γιατρούς. Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., συγγενής του ασθενούς παρέδωσε προχθές το πρωί στον γιατρό προσημειωμένα 500 ευρώ. Στη συνέχεια, ο γιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς. Κατά την προανάκριση, προέκυψε ότι ο ίδιος γιατρός τον περασμένο Μάιο απαίτησε από άλλο ασθενή «φακελάκι» 1.500-2.000 ευρώ.

Ο κ. Βορίδης σε χθεσινή δήλωσή του συνεχάρη τον πολίτη που κατήγγειλε τη συγκεκριμένη υπόθεση και εξέφρασε την ευχή του να αποτελέσει «παράδειγμα για όλους τους πολίτες που τυχόν υφίστανται τέτοιου είδους έκνομες συμπεριφορές». Τόνισε δε ότι συμπεριφορές όπως του καρδιοχειρουργού «δεν αφορούν παρά τη μειοψηφία επίορκων λειτουργών και προφανώς δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ».

«Η ελληνική πολιτεία οφείλει να απομακρύνει από το δημόσιο σύστημα υγείας τους γιατρούς που χρηματίζονται», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας, υπενθυμίζοντας την καμπάνια της Ομοσπονδίας με τίτλο «αν σου ζητήσουν φακελάκι, δώσε ένα άδειο». Σημειώνεται ότι για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν καθ’ όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο 210-8779700 με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή