Ιατρικοί σύλλογοι καταδικάζουν φαινόμενα χρηματισμού γιατρών

Ιατρικοί σύλλογοι καταδικάζουν φαινόμενα χρηματισμού γιατρών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδικάζουν τα φαινόμενα χρηματισμού οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, με αφορμή την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του συντονιστή διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο οποίος φέρεται ότι εκβίαζε ασθενή -που είχε υποστεί έμφραγμα- ότι αν δεν του κατέβαλε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό δεν θα πραγματοποιούσε την εγχείρηση.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, έκανε λόγο για απαράδεκτα φαινόμενα τα οποία «ντροπιάζουν το Ιατρικό Σώμα και διασύρουν το Σύστημα Υγείας της χώρας μας».

Ο κ. Βλασταράκος καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε τέτοιο φαινόμενο διαφθοράς το οποίο υποπίπτει στην αντίληψή τους και δηλώνει ότι ο Σύλλογος θα σταθεί αρωγός για την απομάκρυνση των επίορκων γιατρών από το Σύστημα Υγείας. «Κοινωνικό έγκλημα», χαρακτηρίζει το χρηματισμό των γιατρών ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, σημειώνοντας ότι επανειλημμένα ως αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Υγείας, εισηγήθηκε την αποπομπή από το ΕΣΥ εκείνων των γιατρών που αποδεδειγμένα είχαν χρηματιστεί.

Υπενθυμίζει μάλιστα την καμπάνια «Αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο», η οποία ξεκίνησε η Ομοσπονδία το 2010, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο να ενδίδουν σε πιέσεις για χρηματισμό των γιατρών.

«Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να απομακρύνει από το δημόσιο σύστημα υγείας τους γιατρούς που χρηματίζονται, δίνοντας ταυτόχρονα στους έντιμους γιατρούς ένα αξιοπρεπές μισθολόγιο», δήλωσε ο κ. Βαρνάβας.

Την έντονη καταδίκη χρηματισμού των γιατρών, εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης. «Είμαστε υπέρ της αξιοπρεπούς αμοιβής των γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά αυτοί που εργάζονται στο ΕΣΥ πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και όχι να εκβιάζουν τους ασθενείς» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή