Στο ΣτΕ ο δήμαρχος Ελληνικού για τη δεκαήμερη αργία του

Στο ΣτΕ ο δήμαρχος Ελληνικού για τη δεκαήμερη αργία του

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδης, ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ανασταλεί και να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική η απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής (2.6.2014) με την οποία τέθηκε σε δεκαήμερη αργία για παράβαση καθήκοντος.

Η πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε, καθώς κρίθηκε ότι από βαριά αμέλεια απασχόλησε στον δήμο εργαζομένους των οποίων η σύμβαση εργασίας είχε λήξει και ότι εξέδωσε εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων αυτών τα οποία είχαν κριθεί παράνομα.

Ο κ. Κορτζίδης υποστηρίζει ότι κράτησε στον δήμο τους εργαζομένους καθώς ήταν απολύτως αναγκαίοι για τη συνέχιση των υπηρεσιών του Δήμου και ειδικά της αποκομιδής των απορριμμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ήταν δυνατόν να λειτουργήσουν τουλάχιστον οι υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως αθλητικές, πολιτιστικές κλπ, προσθέτει ο κ. Κορτζίδης.

Η ενέργειά του αυτή, δεν αποσκοπούσε στο να προσπορίσει παράνομο όφελος σε κανέναν, αλλά αντίθετα αποκλειστικός γνώμονας των ενεργειών του ήταν η εξυπηρέτηση του γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος και η συνέχιση των υπηρεσιών του δήμου.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η απόφαση με την οποία τέθηκε σε δεκαήμερη αργία είναι αντισυνταγματική καθώς είναι αντίθετη στη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Και αυτό γιατί η πειθαρχική ποινή είναι υπερβολική καθώς θα μπορούσε να του επιβληθεί ηπιότερη.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί σε βάρος του και άλλη πειθαρχική δίωξη για παράβαση καθήκοντος για την υπόθεση του λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου βρήκε τραγικό θάνατο 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε η 9χρονη αδερφή του. Για την ίδια υπόθεση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ασκήσει σε βάρος του κ. Κορτζίδη ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή