ΗΠΑ: Συνάντηση ομογενών με Κέρι και Μπάιντεν

ΗΠΑ: Συνάντηση ομογενών με Κέρι και Μπάιντεν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άσκηση «συγκεκριμένων πιέσεων» προς την Τουρκία θα ζητήσουν στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας σε συναντήσεις που θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου, στο πλαίσιο του 30ου ετήσιου συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ).

Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο. Το συνέδριο θα ξεκινήσει με συναντήσεις την Τρίτη το πρωί, ενώ το βράδυ ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, Γιώργος Σιακαλλής, θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή των συνέδρων, με τη συμμετοχή αξιωματούχων της κυβέρνησης Ομπάμα και του Κογκρέσου, του Έλληνα πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, Χρίστου Παναγόπουλου και άλλων διπλωματών. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ, δήλωσε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η Τουρκία οδηγείται προς τον ισλαμικό φονταμενταλισμό» και «ενώ σήμερα βλέπουμε την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία για τη στρατιωτική εισβολή και κατοχή μέρους της Ουκρανίας, στην περίπτωση της Κύπρου δεν έκαναν τίποτα σε βάρος της Τουρκίας».

Όπως επισημαίνεται, στο συνέδριο θα λάβουν μέρος άνω των εκατό προέδρων και εκπροσώπων ομογενειακών φορέων, οι οποίοι θα έχουν σειρά συναντήσεων στον Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Κογκρέσο.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα δοθεί στα σκαλιά του Καπιτωλίου συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα μιλήσουν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Εντ Ρόις και στελέχη ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

Την ίδια μέρα, θα εγκαινιαστεί στο Καπιτώλιο έκθεση φωτογραφίας της Κύπριας βραβευμένης δημοσιογράφου-φωτοειδησεογράφου, Αντιγόνης Σολομωνίδου-Δρουσιώτου, με θέμα: «Κυπριακές φιγούρες: πολιτιστική πολυμορφία-σύγκλιση και συνύπαρξη», που αναφέρεται «στον Κόσμο της Κύπρου, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, θρησκειών και αντιλήψεων», όπως η ίδια αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή