«Πράσινο» από ΥΠΕΚΑ για το οδικό τμήμα Τύρναβος-Ελασσόνα

«Πράσινο» από ΥΠΕΚΑ για το οδικό τμήμα Τύρναβος-Ελασσόνα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» άναψε από το ΥΠΕΚΑ για το έργο «Βελτίωση του οδικού τμήματος Τύρναβος – αρχή παράκαμψης Ελασσόνας στο νομό Λάρισας», ύστερα από την υπογραφή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη.

Πρόκειται για νέο έργο οδοποιίας που αφορά στην κατασκευή του οδικού τμήματος από Τύρναβο έως Ελασσόνα, που προβλέπει τη δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου συνολικού μήκους 15 km περίπου, ο οποίος θα λειτουργεί με 2 λωρίδες κυκλοφορίας, ανά κατεύθυνση και την κατασκευή λωρίδας έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α).

Χαρακτηριστικό είναι ότι η νέα χάραξη περιλαμβάνει και σήραγγα μήκους 2,3 χλμ, η οποία κατασκευάζεται για τη διέλευση του ορεινού όγκου μεταξύ των πεδιάδων Τυρνάβου και Ελασσόνας, ενώ το έργο θα καταλήγει στον ανισόπεδο Κόμβο Ελασσόνας.

Επιπλέον, τα επιμέρους τεχνικά έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν είναι ο ανισόπεδος κόμβος για την εξυπηρέτηση των οικισμών Αργυροπούλειου, Λυγαριάς, η γέφυρα Τιταρήσιου, κάτω διαβάσεις και οχετοί, έργα αποκατάστασης τοπικών οδών, αποχέτευσης – αποστράγγισης, ηλεκτροφωτισμός, καθώς επίσης και έργα σήμανσης, ασφάλισης και περίφραξης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης, ώστε να λειτουργεί σαν σύγχρονος ενιαίος οδικός άξονας που θα εξυπηρετεί τις οδικές μεταφορές μεταξύ Θεσσαλίας και Μακεδονίας με υψηλό επίπεδο ασφάλειας, δεδομένου ότι ο οδικός άξονας Λάρισα – Κοζάνη μελλοντικά προβλέπεται να λειτουργήσει ως Κάθετος 'Αξονας σύνδεσης με την Εγνατία Οδό και να συνδράμει στην ανάπτυξη των διευρωπαϊκών μεταφορών και των εθνικών δικτύων μεταφορών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007 – 2013».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή