Δεσμεύσεις πρύτανη ΕΜΠ για την Αρχιτεκτονική

Δεσμεύσεις πρύτανη ΕΜΠ για την Αρχιτεκτονική

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαβεβαίωση ότι θα ολοκληρωθεί κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία του εαρινού εξαμήνου στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ έδωσε χθες ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Σίμος Σιμόπουλος. «Θέλω να διαβεβαιώσω τη σχολή και τους φοιτητές ότι όλα θα γίνουν τυπικά και θεσμικά απολύτως σωστά ώστε να μην υπάρχει ψόγος για την ολοκλήρωση του εξαμήνου», ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες από τους διδάσκοντες της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Η συνέντευξη οργανώθηκε ύστερα από τον θόρυβο που προκλήθηκε από την απόφαση, στις 3 Ιουλίου, της γενικής συνέλευσης των φοιτητών της σχολής, οι οποίοι ζήτησαν «να χαθεί το εξάμηνο», θεωρώντας ότι τα μαθήματα γίνονται υπό πίεση επειδή ο χρόνος αναπλήρωσής τους είναι λίγος ύστερα από τις κινητοποιήσεις της χρονιάς και τις διακοπές των μαθημάτων λόγω καταλήψεων.

Διαφωνία

Βέβαια, την Πέμπτη ο σύλλογος φοιτητών αποφάσισε αποχή από τα μαθήματα, καθώς θεωρεί ότι η απόφαση των καθηγητών της σχολής να συνεχιστούν τα μαθήματα δεν τους ικανοποιεί. «Κατόπιν της χθεσινής συνέλευσης των μελών ΔΕΠ και της απόφασης που ελήφθη, εκφράζουμε τη διαφωνία μας, καθώς θεωρούμε ότι δεν καλύπτει την κατ’ ελάχιστον προσδοκία μας για την όσο το δυνατόν αξιοπρεπέστερη αποκατάσταση του εξαμήνου».

Τη διενέργεια μαθημάτων υπό πίεση επιβεβαίωσαν και οι διδάσκοντες της σχολής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. «Τα μαθήματα θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά. Η ποιότητα των σπουδών, καθορισμένη από το υψηλό γνωσιολογικό υπόβαθρο και την ενεργή επιστημονική και κοινωνική παρουσία της σχολής, αποτελεί κύριο μέλημα του συνόλου των διδασκόντων», ανέφερε η κοσμήτορας της σχολής κ. Ελένη Μαΐστρου, ενώ ο καθηγητής κ. Δημήτρης Ησαΐας εστίασε στο έργο που κάνει το μόνιμο προσωπικό -διδάσκοντες και διοικητικοί- έχοντας και την εθελοντική συμμετοχή εκλεγμένων αλλά αδιόριστων μελών ΔΕΠ, συνταξιούχων καθηγητών και καταργημένων και διαθεσίμων διοικητικών υπαλλήλων. Την ανάδειξη του έργου της Αρχιτεκτονικής ζήτησε από τα ΜΜΕ και ο κ. Νικόλαος Μπελαβίλας. Για τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα της απόφασης των φοιτητών, ο κ. Ησαΐας ανέφερε ότι «είναι θετικό να ασχολείται κάποιος με την Αρχιτεκτονική. Η κριτική, όταν ξέρουμε ότι μας παρακολουθούν, μας κάνει καλύτερους». Τέλος, η αντιπρύτανης του ΕΜΠ κ. Τώνια Μοροπούλου διέκρινε πολιτική διάσταση στο ζήτημα, αναφέροντας ότι «επιχειρείται να περιθωριοποιηθούν ακαδημαϊκές απόψεις που ταυτίζονται με πολιτικές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή