Διασώθηκαν 18 μετανάστες ανοιχτά της Σύμης

Διασώθηκαν 18 μετανάστες ανοιχτά της Σύμης

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση διάσωσης 18 μεταναστών στη θαλασσιά περιοχή της Σύμης πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου το Λιμενικό.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία και στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Ναυτιλίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης "ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014", εντόπισε φουσκωτή λέμβο να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Οι ανωτέρω, στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καλούσαν σε βοήθεια ενώ ορισμένοι εξ΄ αυτών έπεσαν στη θάλασσα.

'Αμεσα, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού, με τη συνδρομή του πληρώματος σκάφους της Λετονικής Ακτοφυλακής, που είχε σπεύσει στην περιοχή για παροχή συνδρομής, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση δεκαοκτώ (18) μεταναστών (15 άνδρες, 2 γυναίκες, 1 ανήλικο παιδί).

Στη συνέχεια, όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγραφών. Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης, ενώ η φουσκωτή λέμβος βυθίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μάρτυρας της επιχείρησης διάσωσης έγινε και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συμμετείχε στην περιπολία του σκάφους στο πλαίσιο της επίσκεψης του σε νησιά της Δωδεκανήσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή