Κινητοποιήσεις κατά του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή

Κινητοποιήσεις κατά του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα σήμερα για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές σε 10 τουριστικές περιοχές της χώρας. Ανοιχτά θα είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Κλειστά έμειναν, τουλάχιστον έως νωρίς το μεσημέρι, τα περισσότερα καταστήματα στην Ερμού, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση των Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων,στην οδό Ερμού και στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης των Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στην οδό Ερμού και στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, κατά του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας, μπροστά σε επτά μεγάλα, κυρίως, καταστήματα, που παρέμεναν ανοικτά. Απέκλειαν την είσοδο με πανό και με συνθήματα ζητούσαν να κλείσει το κατάστημα. Τα περισσότερα, πάντως, καταστήματα της περιοχής ήταν κλειστά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θάνο Βασιλόπουλο, η σημερινή απεργία είχε επιτυχία τουλάχιστον κατά 95%, «κάτι πολύ δύσκολο για τον χώρο του εμπορίου» όπως είπε ο ίδιος.

Ο κ. Βασιλόπουλος, ανέφερε, επίσης, ότι η Ομοσπονδία επιδιώκει τον συντονισμό των ενεργειών της με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, ώστε να επιτευχθεί η άρση του μέτρου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Την ίδια ώρα η ξεχωριστή πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε νωρίτερα από την Καπνικαρέα και κατέληξε στο Σύνταγμα, συνεχίζεται μέσω της οδού Μητροπόλεως.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι κινητοποίησεις των εμποροϋπαλλήλων πάντως, πολλαπλασιάστηκαν τα εμπορικά καταστήματα που άνοιξαν τα ρολά τους για να λειτουργήσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα οι εμποροϋπάλληλοι ενώθηκαν με τις καθαρίστριες που διαδήλωναν έξω από το ΥΠΟΙΚ στην Καραγιώργη Σερβίας.

Με αντιδράσεις η πρεμιέρα του μέτρου και στη Θεσσαλονίκη

Με αντιδράσεις ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Εμποροϋπάλληλοι, συμμετέχοντας σε απεργία που κήρυξε η τοπική τους Ένωση, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε δρόμους του ιστορικού κέντρου της πόλης, περιοχή όπου εφαρμόστηκε στη συμπρωτεύουσα το συγκεκριμένο μέτρο.

Η πορεία σταματούσε μπροστά από ανοιχτά καταστήματα, από τους υπεύθυνων των οποίων, οι εμποροϋπάλληλοι ζητούσαν να κατεβάσουν τα «στόρια», καλώντας, παράλληλα, τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην απεργία.

Μάλιστα, οι απεργοί αποδοκίμαζαν τους πελάτες, που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μέσα στα καταστήματα και πραγματοποιούσαν τις αγορές τους.

Σύμφωνα, πάντως, με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η ανταπόκριση στο μέτρο υπήρξε ισχνή, καθώς εννέα στα δέκα καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Όσα άνοιξαν, ήταν κυρίως καταστήματα μεγάλων αλυσίδων με είδη ένδυσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή