«Διπλό» μέτωπο στο λιμάνι της Πάτρας

«Διπλό» μέτωπο στο λιμάνι της Πάτρας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Διπλή «πολιορκία» δέχεται το λιμάνι της Πάτρας από μετανάστες που προσπαθούν να μπουν σε κάποιο πλοίο, με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας. Κάποιοι προσπαθούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, ενώ άλλοι επιχειρούν να ταξιδέψουν κρυμμένοι σε κάποιο φορτηγό.

Μπορεί ο αριθμός των αλλοδαπών στην Πάτρα να έχει μειωθεί σημαντικά, ωστόσο είναι καθημερινή η παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή του νέου λιμανιού και στις νότιες συνοικίες της πόλης. Οι συνθήκες διαβίωσής τους εξακολουθούν να είναι άθλιες, αφού οι αλλοδαποί μένουν σε πρόχειρα καταλύματα και σε εγκαταλειμμένα κτίρια χωρίς τα στοιχειώδη. Τους τελευταίους δυόμισι μήνες έχουν ενταθεί οι έλεγχοι της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους. Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Μάιο έχουν πραγματοποιηθεί πέντε επιχειρήσεις και έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Πατρών και στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα 285 αλλοδαποί. Από αυτούς, έχουν συλληφθεί 26, ενώ άλλοι 180 έχουν οδηγηθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αθήνας. Επίσης, έχουν εντοπιστεί 45 ανήλικοι για τους οποίους υπήρξε μέριμνα, ώστε να φιλοξενηθούν σε δομές που διατηρούν μη κυβερνητικές οργανώσεις. Επίσης, άλλοι 40 αλλοδαποί έχουν αφεθεί ελεύθεροι, διότι είχαν υποβάλει αιτήματα παροχής ασύλου.

Οσον αφορά τους αλλοδαπούς που προσπαθούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, τους τελευταίους δύο μήνες έχουν συλληφθεί περίπου 50 άτομα. Αλλοι 130 έχουν συλληφθεί να προσπαθούν να ταξιδέψουν κρυμμένοι σε φορτηγά, ενώ περίπου 35 άτομα έχουν κατηγορηθεί ως διακινητές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συνεχείς έλεγχοι έχουν ως σκοπό να αποτρέψουν τους αλλοδαπούς να πλησιάζουν τη λιμενική ζώνη. Εκτιμάται ότι η κατασκευή του κόμβου που θα συνδέει την περιμετρική της Πάτρας με το νέο λιμάνι θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της περιοχής, αφού τα φορτηγά δεν θα χρησιμοποιούν την παραλιακή λεωφόρο Ακτή Δυμαίων, εκεί δηλαδή όπου οι περισσότεροι αλλοδαποί περιμένουν τα οχήματα για να μπουν κρυφά μέσα σε αυτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή