Ο υπουργός Παιδείας για τις μετεγγραφές

Ο υπουργός Παιδείας για τις μετεγγραφές

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε χθες η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των φετινών υποψηφίων για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι υποψήφιοι καθυστέρησαν στην οριστικοποίηση του μηχανογραφικού -σχεδόν το 25% το έκανε χθες- διότι είναι θολό εάν θα υπάρξουν φίλτρα που θα περιορίζουν τις ελεύθερες μετεγγραφές παιδιών πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών και όσων πληρούν κοινωνικά κριτήρια.

Χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι οι μετεγγραφές θα είναι ελεύθερες. «Ο νόμος που ψηφίστηκε στις 4 Μαΐου δεν έχει όρια και μάλιστα, όπως είναι διατυπωμένη η διάταξη, δίνει δικαίωμα. Οχι τη δυνατότητα αλλά δικαίωμα, σε κάθε έναν που υπάγεται στις προβλέψεις της να μπορεί να πάρει μετεγγραφή στο τμήμα που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του», ανέφερε χθες ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι θα εξεταστεί από τη Βουλή εάν θα μπορούν να πάρουν μετεγγραφή και φοιτητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ το 2013. Από την άλλη, θεωρείται βέβαιη η απελευθέρωση των μετεγγραφών από περιφερειακό σε περιφερειακό ΑΕΙ, με εξαίρεση ίσως το Παν. Πατρών, ακόμα και όταν δεν υπάρχει άλλος φοιτητής για να γίνει αμοιβαία μετεγγραφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή