Λιγότεροι μετεξεταστέοι με τη νέα βαθμολόγηση

Λιγότεροι μετεξεταστέοι με τη νέα βαθμολόγηση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 15% μειώθηκαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου μετά τη δεύτερη αλλαγή στον τρόπο προαγωγής, στην οποία προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των προαγωγικών εξετάσεων, σχεδόν ο ένας στους τρεις (ακριβές ποσοστό 23%) έμεινε μετεξεταστέος στα Μαθηματικά και στην Ελληνική Γλώσσα.

Η αύξηση της αποτυχίας ήταν εντυπωσιακή, καθώς πέρυσι ήταν περίπου 6% και αποδόθηκε στο νέο σύστημα βαθμολόγησης των βασικών μαθημάτων, αλλά και στην επιλογή ερωτήσεων από την Τράπεζα Θεμάτων.

«Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δεδομένων

Επειτα από δύο αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του μέσου όρου προαγωγής, χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Αλ. Δερμιτζόπουλος ανέφερε ότι «με την πρώτη τροπολογία το ποσοστό παραπομπής των μαθητών μειώθηκε σε περίπου 20% και με τη δεύτερη σε 15%, ποσοστό που θεωρείται ανεκτό και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δεδομένων». 

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος ανέφερε (AΝΤ1) ότι «στις 11 Σεπτεμβρίου, πέρα από τα βιβλία που έχουν ήδη αρχίσει να αποστέλλονται –αν εξαιρέσει κανείς ορισμένες ελλείψεις σε βιβλία της ειδικής εκπαίδευσης που θα τα έχουμε τις επόμενες εβδομάδες– θέλουμε να είναι και οι καθηγητές στις θέσεις τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή