Για δεύτερη φορά βόμβα σε ακίνητο της οικογένειας Σμπώκου

Για δεύτερη φορά βόμβα σε ακίνητο της οικογένειας Σμπώκου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα βομβιστική επίθεση εναντίον του εστιατορίου με επωνυμία La Scala που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Κύπρου στη Νέα Ερυθραία σημειώθηκε χθες στις 3.05 τα ξημερώματα. Το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το εστιατόριο ανήκει στην οικογένεια του έγκλειστου πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου και είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης και τη 15η Μαΐου.

Εξετάζεται , οι δύο εκρήξεις να είναι εκβιασμός από βαρυποινίτη προς τον έγκλειστο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών.

Τότε, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης είχαν συσχετίσει τη βομβιστική επίθεση (όπως επίσης και εκείνη που είχε προηγηθεί στο σπίτι της οικογένειας Σμπώκου στην οδό Καραϊσκάκη στην Κηφισιά) με βαρυποινίτη που κρατείται τους τελευταίους μήνες στη Στ΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή, ο βαρυποινίτης είχε απαιτήσει από τον Σμπώκο, που κρατείτο τότε στην ίδια πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, «προμήθεια» ύψους 10 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε λάβει ως μίζα το διάστημα που διετέλεσε γενικός γραμματέας Εξοπλισμών. Την 6η Μαΐου, λίγες ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στην Κηφισιά, ο Σμπώκος είχε μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών, όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών είχε αρνηθεί να κατονομάσει τον βαρυποινίτη ως τον δράστη του εκβιασμού σε βάρος του σε αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής και του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών που τον είχαν επισκεφθεί στον Κορυδαλλό.

Στο μεταξύ, ωστόσο, αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε αποστείλει στα τέλη Απριλίου έγγραφο προς την αρμόδια Εισαγγελία Πειραιά, με το οποίο ενημέρωνε ότι σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου είχαν περιέλθει πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενο εκβιασμό του Σμπώκου από συγκεκριμένο βαρυποινίτη.

Η νέα έκρηξη με στόχο το ίδιο ακίνητο που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του άλλοτε συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου σημειώθηκε στις 3.05 τα ξημερώματα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στην είσοδο του εστιατορίου και από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο αλλά και σε πέντε Ι.Χ που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στο σημείο της έκρηξης. Στο σημείο, αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή