«Ημέρες Ξηρού» στον Ευαγγελισμό

«Ημέρες Ξηρού» στον Ευαγγελισμό

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στον ειδικό θάλαμο για κρατουμένους στον 8ο όροφο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, που ζει από χθες ξανά «ημέρες Ξηρού», νοσηλεύεται φρουρούμενος ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε στον δεξιό ώμο από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μοναστηράκι. Ο Μαζιώτης υποβλήθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στον Ευαγγελισμό σε επέμβαση οστεοσύνθεσης βραχιονίου από τον διευθυντή γιατρό του Ορθοπεδικού Τμήματος Χρήστο Γαρνάβο, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ο τραυματίας έφερε τραύμα από σφαίρα που είχε εισέλθει στο μπράτσο και είχε θρυμματίσει το οστό. Ο Μαζιώτης αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον 15 ημέρες, ενώ έχει προγραμματιστεί και νέα χειρουργική επέμβαση σε περίπου μία εβδομάδα.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε και ένας 29χρονος ειδικός φρουρός, που νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών με διαμπερές τραύμα στον αριστερό μηρό. Με τον 29χρονο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, αφού του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, τον συνεχάρη για την αυτοθυσία που επέδειξε κατά την άσκηση του καθήκοντος.

Ελαφρά τραυματίστηκαν και δύο διερχόμενοι τουρίστες, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός. Ο 19χρονος Αυστραλός τραυματίστηκε στο δεξί πόδι στο ύψος του αστραγάλου από εξοστρακισμό σφαίρας. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κοργιαλένειο Μπενάκειο, όπου οι γιατροί αφαίρεσαν χειρουργικά τα θραύσματα από το τραύμα. Ο 19χρονος παρέμεινε νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους και σήμερα αναμένεται να συνεχίσει τις διακοπές του στη Μύκονο.

Τον 19χρονο Αυστραλό τραυματία επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο οι υπουργοί Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, Υγείας Μάκης Βορίδης και Δημοσίας Τάξεως Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είχε επισκεφθεί νωρίτερα και τον ειδικό φρουρό. Η κ. Κεφαλογιάννη και ο κ. Βορίδης ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον τραυματία, ο οποίος είχε χαλαρή διάθεση. «Είμαστε κοντά του για οτιδήποτε χρειαστεί. Εχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής πολιτείας. Βρισκόμαστε σε επαφή με την πρεσβεία της Αυστραλίας και την ενημερώνουμε για την κατάσταση της υγείας του», δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη, που του προσέφερε ένα μίνι πακέτο διακοπών. «Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει τις διακοπές του και αυτό το ατυχές, άσχημο περιστατικό θα το ξεχάσει με καλές εντυπώσεις, τις οποίες θα έχει από τον τόπο μας», δήλωσε ο κ. Βορίδης.

Απλές αμυχές έφερε ο Γερμανός τουρίστας, ο οποίος, αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους άνδρες του ΕΚΑΒ, επέστρεψε στο κρουαζιερόπλοιο με το οποίο ήρθε στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή