Διοικητής νοσοκομείου με δίπλωμα κάποιου άλλου

Διοικητής νοσοκομείου με δίπλωμα κάποιου άλλου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην «παύση» διοικητή δημόσιου νοσοκομείου της Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. O λόγος για την αποπομπή του διοικητή είναι ότι από έλεγχο που έγινε αποκαλύφθηκε ότι η βεβαίωση ΔΙΚΑΤΣΑ των τίτλων σπουδών του δεν περιείχε σωστά στοιχεία.

Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης υπέγραψε στις 3 Ιουλίου απόφαση (εκδόθηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) με την οποία ανακαλείται ο διορισμός του διοικητή «λόγω του ότι διορίστηκε στην εν λόγω θέση καταθέτοντας στην υπηρεσία μας βεβαίωση ΔΙΚΑΤΣΑ για τίτλο σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας, τα οποία είχαν εκδοθεί στο όνομα προσώπου με το ίδιο ονοματεπώνυμο, αλλά με διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης». Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση διοικητή νοσοκομείου που «αποπέμπεται» από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε διάστημα τεσσάρων μηνών, λόγω προβληματικών δικαιολογητικών και τίτλων σπουδών. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε αναπληρώτρια διοικήτρια νοσοκομείου της Αθήνας που απολύθηκε τον περασμένο Απρίλιο διότι είχε υποβάλει πλαστό τίτλο σπουδών και πλαστή βεβαίωση ισοτιμίας και αναγνώρισης πτυχίου από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Και οι δύο πρώην διοικητές είχαν διοριστεί τον περασμένο Δεκέμβριο και είχαν προκριθεί γι’ αυτές τις θέσεις, μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης από ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο έχει ξεκινήσει από τα τέλη του προηγούμενου έτους έλεγχο στους τίτλους σπουδών των εργαζόμενων στην Υγεία, ο οποίος εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Ο έλεγχος γίνεται στο σύνολο των εργαζομένων: από τους διοικητές των νοσοκομείων, τους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό σε μονάδες υγείας και εποπτευόμενους φορείς, ακόμα και τους εργαζομένους στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου. Στο πλαίσιο αυτό ελέγχονται τα πτυχία ανωτάτης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και απολυτηρίων λυκείου, βάσει των οποίων έχουν διοριστεί οι εργαζόμενοι και είναι εντυπωσιακό ότι έχουν εντοπιστεί –λίγες πάντως– περιπτώσεις ατόμων που είχαν δηλώσει ακόμα και πλαστό απολυτήριο λυκείου!

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Απρίλιο αποπέμφθηκε ο γιατρός διευθυντής περιφερειακού ιατρείου της Σκύρου που, όπως κατέδειξαν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, είχε διοριστεί στο ΕΣΥ το 2000 βάσει πλαστού πτυχίου Ιατρικής από ιταλικό πανεπιστήμιο. Πάντως, η εκτίμηση στελεχών του υπουργείου Υγείας είναι ότι περιπτώσεις σαν του συγκεκριμένου «γιατρού» είναι μεμονωμένες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή