Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε επιχείρηση εισαγωγής και εμφιάλωσης λαθραίων ποτών

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε επιχείρηση εισαγωγής και εμφιάλωσης λαθραίων ποτών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση, η οποία αν και επίσημα εμφανιζόταν ότι ασχολείται με το εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών ειδών, είχε μετατραπεί σε εργαστήριο που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς.

Ιδιοκτήτης της επιχείρησης φέρεται άνδρας, 53 ετών, ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, τα τελευταία δύο χρόνια, ο ιδιοκτήτης, είχε μετατρέψει τη νομιμοφανή επιχείρησή του, σε εργαστήριο παράνομης εμφιάλωσης και εισαγωγής λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών (ουίσκι, βότκα και τζιν), αποκομίζοντας τεράστια περιουσιακά οφέλη και προκαλώντας στο Ελληνικό Δημόσιο μεγάλη οικονομική ζημία από διαφυγόντες δασμούς, φόρους και τέλη (το ακριβές ύψος της ζημίας θα υπολογισθεί από αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία).

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εισήγαγε αλκοολούχες φιάλες από τη Βουλγαρία και χρησιμοποιώντας θερμαντικά μηχανήματα, επικολλούσε στο σώμα των μπουκαλιών πλαστές ετικέτες εταιρειών παραγωγής – εμφιάλωσης ποτών.

Στην παράνομη δραστηριότητά του περιλαμβάνεται η κατοχή και διοχέτευση στην εγχώρια αγορά, φιαλών αλκοόλης, άγνωστης προέλευσης, αφού προηγουμένως είχε τοποθετήσει σ΄ αυτές ετικέτες ελληνικών εταιρειών παραγωγής, που είχαν όμως αναστείλει την εμπορική τους δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς και η κατοχή ετικετών οινοπνευματωδών ποτών, με λογότυπο ελληνικών εταιρειών, οι οποίες ουδέποτε προέβησαν σε παραγωγή και εμφιάλωση τέτοιου είδους ποτών.

Συντάχθηκαν συνολικά (49) πρωτόκολλα δειγματοληψίας και ελήφθησαν αντίστοιχα δείγματα, από αρμόδιο υπάλληλο του Γενικού Χημείου του Κράτους, για τη διενέργεια σχετικού ελέγχου. Κατασχέθηκαν πάνω από 7500 φιάλες ποτών,διαφόρων εταιρειών και περιεχομένου, καθώς και πλήθος εξαρτημάτων εμφιάλωσης.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιτήρησης των εγκαταστάσεων της επιχείρησης και προ της αιφνιδιαστικής αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκε άνδρας, 49 ετών, ο οποίος αφαίρεσε από το παράνομο εργαστήριο, φιάλες ποτών, οπότε και συνελήφθη.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και σύλληψη του ιδιοκτήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή