Η «μεταφράστρια», ο «γραφίστας» και ο περίοικος

Η «μεταφράστρια», ο «γραφίστας» και ο περίοικος

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρέθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι το σπίτι-κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Παναγιώτας (Πόλας) Ρούπα. Πρόκειται για διαμέρισμα 5ου ορόφου επί της οδού Υψηλάντου 27 στα σύνορα Πεύκης – Αμαρουσίου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δεν πρόκειται για γιάφκα με κρυμμένο οπλισμό, αλλά για το διαμέρισμα στο οποίο κρυβόταν τον τελευταίο τουλάχιστον ενάμιση χρόνο το ζεύγος των επικηρυγμένων τρομοκρατών και το ηλικίας 4 ετών παιδί τους. Κατά πληροφορίες, δεν ήταν μισθωμένο με τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας που βρέθηκε στην κατοχή του Μαζιώτη κατά τη σύλληψή του (Μιχάλης Μιχελάκης). Αντίθετα, η ενοικίασή του έγινε από την 44χρονη Πόλα Ρούπα. Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να εντόπισε το σπίτι χάρη σε μαρτυρία περιοίκου, ενώ στην πορεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ένα από τα τέσσερα κλειδιά που ο 42χρονος τρομοκράτης είχε στο τσαντάκι του ταιριάζουν στις κλειδαριές του διαμερίσματος της Υψηλάντου. Σε διπλανή πολυκατοικία διαμένει ο τέως υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στον οποίο διατίθεται αστυνομική φρουρά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, η 44χρονη είχε βαμμένα ξανθά μαλλιά και δήλωνε ότι εργαζόταν ως μεταφράστρια. Αντίστοιχα, ο Μαζιώτης δήλωνε επάγγελμα γραφίστας, ενώ το μίσθωμα του διαμερίσματος ήταν 600 ευρώ τον μήνα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, η Ρούπα και το ανήλικο παιδί της εγκατέλειψαν το διαμέρισμα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως μετά τη σύλληψη του 42χρονου στο Μοναστηράκι το μεσημέρι της Τετάρτης, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έστρεψαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του κρησφύγετου στην περιοχή του Αμαρουσίου. Δύο από τα στοιχεία που κατηύθυναν τις έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν μια απόδειξη αγοράς από το εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι, καθώς και φωτογραφίες του Μαζιώτη από τις κάμερες του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Xθες το απόγευμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υποδέχθηκε στο γραφείο του και συνεχάρη τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον Νίκο Μαζιώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή