Κινητοποιήσεις γιατρών για τα φύλλα αξιολόγησης

Κινητοποιήσεις γιατρών για τα φύλλα αξιολόγησης

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να επιστρέψουν τα φύλλα αξιολόγησης στον υπουργό Υγείας προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής που την ερχόμενη Τετάρτη πραγματοποιούν πεντάωρη στάση εργασίας (10 π.μ. – 3 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης, παρά την πρόσφατη δικαστική απόφαση για την απεργία της ΑΔΕΔΥ. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «η ενυπόγραφη άρνηση εργαζομένων στα νοσοκομεία είναι καθολική (έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 40.000 υπογραφές). Σε πολλά νοσοκομεία δεν επιτρέψαμε στους διοικητές να επιμερίσουν ποσοστά και στα 40 νοσοκομεία που παρελήφθησαν τα φύλλα αξιολόγησης παραδόθηκαν στα σωματεία ως ασυμπλήρωτα-απαράδεκτα με καθολική συμμετοχή».

Η Ομοσπονδία οργανώνει για την Τρίτη περιοδείες, γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, προνοιακές μονάδες και ΕΚΑΒ και για την Τετάρτη στάση εργασίας με συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας. Εκεί, τα Δ.Σ. των σωματείων θα επιστρέψουν στον υπουργό Υγείας τα φύλλα αξιολόγησης ή τις υπογραφές των υπαλλήλων όπου αυτά δεν μοιράστηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή