Εμφανίζονταν ως ενοικιαστές και «άδειαζαν» σπίτια…

Εμφανίζονταν ως ενοικιαστές και «άδειαζαν» σπίτια…

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Οικογενειακή σπείρα, τα μέλη της οποίας προφασίζονταν τους ενδιαφερόμενους ενοικιαστές για να αρπάζουν από τα σπίτια των ιδιοκτητών χρήματα και κοσμήματα, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί 20 κλοπές σε Πάτρα, Καλάβρυτα και Λουτράκι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για την εξιχνίαση άλλων 25 στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει έξι άτομα, δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, 20 έως 42 ετών, οι περισσότεροι συγγενείς μεταξύ τους, ενώ αναζητείται ένας 19χρονος. Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν, μέσω αγγελιών, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, κυρίως ηλικιωμένα άτομα, και αφού αντλούσαν πληροφορίες για το οικογενειακό τους περιβάλλον, τα επισκέπτονταν με το πρόσχημα της ενοικίασης. Κάποια από τα μέλη της σπείρας τούς απασχολούσαν με ερωτήσεις, ενώ οι συνεργοί τους, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να τηλεφωνήσουν ή να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του σπιτιού, αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σε έρευνες που έγιναν τόσο στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν τα μέλη της σπείρας στην Πάτρα όσο και στα σπίτια τους στην Αττική, οι αστυνομικοί βρήκαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, αποκόμματα αγγελιών, πρόχειρες σημειώσεις, δελτία αποστολής σε ενεχυροδανειστήρια. Το όφελος που αποκόμισαν εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 145.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή