Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο Ν. Μαζιώτης

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο Ν. Μαζιώτης

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτω από δρακόντεια μέτρα, μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό, σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου των φυλακών, ο Νίκος Μαζιώτης. Είχε προηγηθεί το αίτημα του Μαζιώτη στον 27ο Τακτικό Ανακριτή, που τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο για να λάβει την απολογία του για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του, να μεταφερθεί στις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε με δική του ευθύνη, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, έγγραφο με το οποίο ζήτησε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αίτημα που έγινε δεκτό.

Νωρίτερα είχε οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών για να εκτελέσει το ένταλμα που αφορά στην καταδίκη του Ν. Μαζιώτη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση καθώς και στην καταδίκη σε φυλάκιση 10 μηνών που του επιβλήθηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Συνεχίζεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι – κρησφύγετο των Νίκου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα, στην οδό Υψηλάντου στην Πεύκη. Κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε πριν από λίγο στην «Κ» ότι στο σπίτι βρέθηκε μια θήκη για όπλο USP (πρόκειται για το πιστόλι που είχε στην κατοχή του ο 42χρονος τρομοκράτης) καθώς και ότι προέκυψαν ενδείξεις ότι η Πόλα Ρούπα εγκαταλείποντας το διαμέρισμα πήρε μαζί της ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή των Πατησίων, όπου πιθανολογείται ότι βρίσκεται ένα από τα κρησφύγετα του Ν. Μαζιώτη.

 Αρνήθηκε να απαντήσει στον 27ο Τακτικό Ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο για να λάβει την απολογία του, ο Νίκος Μαζιώτης που θα βρεθεί ξανά ενώπιον του δικαστικού λειτουργού την Δευτέρα μετά το μεσημέρι. Ο τραυματίας, καταδικασμένος για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στον ανακριτή “Επαναστάτης” και ζήτησε να μεταφερθεί στις φυλακές.

Στο μεταξύ, ελέγχθηκαν δύο σπίτια συγγενών του 35χρονου Γ.Π. που ταυτοποιήθηκε ως συνεργός του Μαζιώτη και ανήκε στο παρελθόν στην ομάδα του επικηρυγμένου δραπέτη Βασ. Παλαιοκώστα.  Συγκεκριμένα, αστυνομικοί ερεύνησαν το πατρικό του σπίτι στην Αγ. Παρασκευή και το σπίτι συγγενών του στα Καμμένα Βούρλα. Κατά πληροφορίες, δεν προέκυψαν ευρήματα.

Τέλος, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποίησε έφοδο (χθες το βράδυ) σε διαμέρισμα του Ν. Κόσμου απ ΄όπου προσήχθη ένα άτομο. Από κορυφαίο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφεται ως άτομο που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο με το οποίο ο Μαζιώτης φέρεται να είχε έρθει σε επαφή πριν τη σύλληψή του , την Τετάρτη στο Μοναστηράκι. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν 3 αλεξίσφαιρα γιλέκα, 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μια περούκα.

Τα στοιχεία ταυτότητας του 35χρονου καταζητούμενου με ένταλμα σύλληψης συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη (του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, γεν. 10 – 1 – 1971 στην Έδεσσα), καθώς και δώδεκα φωτογραφίες του ίδιου του Μαζιώτη με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του και άλλων άγνωστων συνεργατών τους σε ένοπλες ληστείες, έδωσε πριν απο λίγο το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με την παράκληση στους πολίτες που γνωρίζουν κάτι και μπορούν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσουν με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, ανακοινώνεται ότι ο 35χρονος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στην Ακράτα και στα Μέθανα, (είναι ο ίδιος που είχε κλέψει δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων ένα χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή Μυλωνά και το άλλο φέρεται ότι το χρησιμοποίησε ο Μαζιώτης μαζί με την Πόλα Ρούπα μέχρι το 2010 που συνελήφθησαν για πρώτη φορά), είναι ο Γεώργιος Πετρακάκος, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 8-5-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ο οποίος διώκεται με το υπ. αριθμ. 6/14 από 17-07-2014 Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.

Μαζί με τα στοιχεία της ταυτότητας, το φως της δημοσιότητας είδαν και εννέα φωτογραφίες του.

Επιπλέον, δημοσιοποιούνται δώδεκα φωτογραφίες, που απεικονίζουν τρεις άγνωστους δράστες, συνεργούς των προαναφερομένων, οι οποίοι συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012 και τέσσερις ακόμη από άγνωστο δράστη σε ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014.

Σε βάρος των παραπάνω προσώπων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ’ εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από μια εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα, συνήθεια και εξακολούθηση, εμπρησμός εκ προθέσεως, από τον οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη από κοινού τελεσθείσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή