Το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής»

Το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και συνολικά σε όλους όσοι συνέβαλαν στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα αποτίει το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων από την επιστροφή του αείμνηστου πολιτικού στη χώρα. Η 24η Ιουλίου 1974 υπήρξε μια ιστορική ημέρα, που σηματοδότησε την απαρχή σειράς εξελίξεων που οδήγησαν στη θεμελίωση του αρτιότερου δημοκρατικού πολιτεύματος που γνώρισε ποτέ η πατρίδα μας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, όπου τονίζεται το εξής: «Οι χειρισμοί του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την εξουδετέρωση των πολλών και σημαντικών κινδύνων που άφησε πίσω της η δικτατορία των συνταγματαρχών υπήρξαν αριστοτεχνικοί. Η μετάβαση της Ελλάδας στη δημοκρατία έχει καταγραφεί ως η πιο γρήγορη και η πιο ομαλή στην παγκόσμια ιστορία και γι’ αυτό δικαίως αναγνωρίστηκε διεθνώς ως το ελληνικό πολιτικό θαύμα».

Οι επιτυχίες της περιόδου 1974-’75, που μεταξύ πολλών άλλων περιλαμβάνουν τη νομιμοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, την οριστική λύση του πολιτειακού ζητήματος, την ψήφιση νέου Συντάγματος και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την τότε ΕΟΚ, συσπειρώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων 40 χρόνια μετά, υπογραμμίζεται. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως το δικαιωμένο αλλά και επίκαιρο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή δείχνει τι μπορεί να πετύχει η χώρα όταν ο λαός είναι ενωμένος και η ηγεσία του διαθέτει όραμα και αποφασιστικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή