Από «κόσκινο» πιστοποιητικά και πτυχία όλων των δημοσίων υπαλλήλων

Από «κόσκινο» πιστοποιητικά και πτυχία όλων των δημοσίων υπαλλήλων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καθολικό έλεγχο όλων των πιστοποιητικών, των βεβαιώσεων αλλά και των τίτλων σπουδών που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψη των υπαλλήλων που εργάζονται σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα προχωρεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζεται ότι οι φορείς του Δημοσίου είναι υποχρεωμένοι να πιστοποιούν τα σχετικά έγγραφα σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που λειτουργεί στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. «Για πρώτη φορά, με οργανωμένο τρόπο, επιχειρείται από όλους τους φορείς του Δημοσίου υπό την εποπτεία του ΣΕΕΔΔ να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας από τις διοικήσεις και τους αρμόδιους φορείς να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα των πιστοποιητικών. Υπό τον έλεγχο εγκυρότητας των πιστοποιητικών τίθενται οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, επιχειρήσεις.

Με την ίδια εγκύκλιο, ο κ. Μητσοτάκης ζητεί από όλους τους φορείς που εκδίδουν τίτλους σπουδών και πιστοποιητικά να αποστείλουν στο ΣΕΕΔΔ όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες έχει προκύψει πλαστότητα ή αλλοίωση περιεχομένου. Κάθε απάντηση με την οποία εξακριβώνεται η υποβολή νοθευμένου εγγράφου θα πρέπει να κοινοποιείται, πλην του φορέα, και στο ΣΕΕΔΔ. Οι διοικήσεις των φορέων θα πρέπει να ενημερώνουν και τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή