Προβλήματα με το HEAL-Link

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για προβλήματα στην πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές του HEAL-Link (επιστημονικά βιβλία, περιοδικά κ.ά.) διαμαρτύρεται η Ενωση Ελλήνων Ερευνητών σε επιστολή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νικόλαο Δένδια.

Τα προβλήματα ανέκυψαν διότι η πολιτεία έχει καθυστερήσει να πληρώσει τους διεθνείς εκδοτικούς οίκους. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ενδεικτικό των εξελίξεων αποτελεί το τελευταίο μήνυμα του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών προς την Ενωση: «Δεν έχει γίνει καμία πληρωμή για τα έτη 2013-2014 στους εκδοτικούς οίκους. Επίσης για τους εκδότες των οποίων οι συμβάσεις για τα έτη 2013-2015 υπεγράφησαν στις 28-12-2013 έχει πληρωθεί μόνο το 50% για το έτος 2013 (το τμήμα της συμμετοχής του ΕΣΠΑ) και εκκρεμεί το υπόλοιπο ποσό, που είναι η συμμετοχή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν αν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2014 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων άμεσα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή