Αποθήκη με λαθραία στο Αγρίνιο

Αποθήκη με λαθραία στο Αγρίνιο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Ισχυρό πλήγμα στο παρεμπόριο εκτιμούν ότι κατάφεραν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό αποθήκης στο Αγρίνιο, μέσα στην οποία βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων εμπορευμάτων. Για να μεταφερθούν τα λαθραία (ρολόγια, εργαλεία, ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, μπαταρίες, παιχνίδια κ.ά.) χρειάστηκαν τέσσερα φορτηγά.

Κατά την έφοδο στην αποθήκη εντοπίστηκε ένας 46χρονος υπήκοος Κίνας, που συνελήφθη, διότι δεν διέθετε παραστατικά αγοράς των προϊόντων. Περιφέρεια και Αστυνομία κατάφεραν να εντοπίσουν την αποθήκη, ύστερα από πληροφορίες που είχαν συλλέξει σχετικά με τον τρόπο που προμηθεύονταν εμπορεύματα οι αλλοδαποί πλανόδιοι μικροπωλητές. Οπως διαπιστώθηκε, η προμήθεια των εμπορευμάτων γινόταν τρεις φορές την εβδομάδα: Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή. Αστυνομικοί και υπάλληλοι του τμήματος Εμπορίου, όταν είδαν τον 46χρονο να μεταφέρει την περασμένη Τετάρτη λαθραίο εμπόρευμα, έκαναν έφοδο στην αποθήκη. Εκτιμάται ότι ο 46χρονος Κινέζος προμήθευε με εμπόρευμα πλανόδιους όχι μόνο στο Αγρίνιο, αλλά και σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, πιθανότητα και σε άλλες περιοχές. Σε βάρος του επιβλήθηκαν διοικητικές ποινές, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Γ. Αγγελόπουλος, «η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες από την περιφέρεια σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, σε κάθε σημείο και των τριών περιφερειακών ενοτήτων, συνεχίζεται και δεν έχουμε σταματήσει ούτε στιγμή τους ελέγχους, με σκοπό την προστασία των νομίμων επιχειρήσεων, αλλά και των καταναλωτών».

Ας σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό, και πάλι στην περιοχή του Αγρινίου, τα κλιμάκια της περιφέρειας είχαν κατασχέσει περισσότερα από 1.000 επικίνδυνα προϊόντα. Σε άλλη επιχείρηση της Αστυνομίας στον Πύργο, εντοπίστηκε ένας 24χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατείχε 152 προϊόντα παρεμπορίου, όπως παπούτσια και δερμάτινες ζώνες. Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τον προμηθευτή των εμπορευμάτων, αλλά και την περιοχή όπου γίνεται ο εφοδιασμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή