24ωρες απεργίες ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικοί

24ωρες απεργίες ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικοί

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνουν και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της χώρας, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος εξέδωσε «σκληρή» ανακοίνωση με την οποία επικρίνει την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη στάση της, ενώ εξαγγέλλει επαναλαμβανόμενες εικοσιτετράωρες πανελλαδικές απεργίες, αρχής γενομένης από την προσεχή Πέμπτη.

«Υστερα από περίπου ενάμιση μήνα από την ημέρα που ζητήσαμε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, και έπειτα από μία εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, από το υπουργείο Δικαιοσύνης ούτε φωνή ούτε ακρόαση», αναφέρει η ανακοίνωση. «Αραγε η αδιαφορία που δείχνουν αφορά εμάς ή στο σύνολό τους τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές φυλακές και οι εργαζόμενοι σε αυτές; Εάν ισχύει το πρώτο είναι μικρό το κακό. Φοβόμαστε όμως ότι ισχύει το δεύτερο», αναφέρουν.

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων που εργάζονται στις φυλακές της χώρας δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Ωστόσο, κανονικά θα διεξάγονται αποφυλακίσεις, μεταγωγές κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή υπάρχει κίνδυνος συμπλήρωσης του 18μήνου, τακτικές και έκτακτες μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Φυλακές Δομοκού

Βασική αιτία των κινητοποιήσεων των σωφρονιστικών είναι και η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της περασμένης εβδομάδας, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων υπογράμμισε ότι «όσοι πιστεύουν ότι με τη δημιουργία τους θα επιλυθούν έστω και ορισμένα από τα προβλήματα των φυλακών, σφάλλουν οικτρά και αγνοούν τις σοβαρότατες συνέπειες που θα επακολουθήσουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή