Πρόταση για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σίτισης στα ολοήμερα

Πρόταση για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σίτισης στα ολοήμερα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έγκαιρη προετοιμασία των σχολικών μονάδων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων φύλαξης και καθαριότητας ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα σίτισης των μαθητών υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος προσφέρει ήδη 1.350 γεύματα σε δημοτικά σχολεία. Πρότεινε, μάλιστα, στον υπουργό Παιδείας να σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σίτισης για όλα τα παιδιά που φοιτούν στα ολοήμερα σχολεία καθώς, όπως τόνισε, ο δήμος έχει τις υποδομές να αναλάβει την εφαρμογή και τον συντονισμό του προγράμματος. Με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθούν οποιαδήποτε προβλήματα διάκρισης που ενδεχομένως θα μπορούσαν να προκύψουν από τον διαχωρισμό των παιδιών σε σιτιζόμενες ή μη ομάδες.

Τη σίτιση των παιδιών ανέλαβε ο Δήμος Αθηναίων ύστερα από αίτημα των διευθυντών των συγκεκριμένων σχολείων, καθώς ορισμένα παιδιά δεν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν φαγητό. Ο δήμος επίσης προσφέρει καθημερινά 5.500 μερίδες σε παιδιά στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επίσης ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στην πιλοτική εφαρμογή ανοίγματος των σχολικών κτιρίων το απόγευμα, προκειμένου αυτά να αποτελέσουν «κυψέλες ζωής» στις γειτονιές της πόλης, χώρους δράσης και διά βίου μάθησης για παιδιά και ενήλικες.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το ΥΠΑΙΘ θα στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για την εξάπλωση του προγράμματος σίτισης και την προσπάθεια ανοίγματος των σχολικών κτιρίων τα απογεύματα.

Καμίνης και Λοβέρδος συμφώνησαν ότι θα συναντηθούν εκ νέου για να συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας και της φύλαξης των σχολικών μονάδων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή