Νέα εμφάνιση ευρώ από λύτρα για Παναγόπουλο

Νέα εμφάνιση ευρώ από λύτρα για Παναγόπουλο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά έξι προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μέρος των χρημάτων από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου έχουν βρεθεί στο διάστημα από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι σήμερα. Το πιο πρόσφατο «κρούσμα» σημειώθηκε το πρωί της 17ης Ιουλίου σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», επρόκειτο για προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 200 ευρώ που κατέθεσε στην τράπεζα ελεύθερος επαγγελματίας, που εντοπίστηκε και εξετάστηκε από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Προέκυψε ότι ο εν λόγω άνδρας προέβη σε κατάθεση σημαντικού χρηματικού ποσού σε χαρτονομίσματα των 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ. Ερωτηθείς από τους αστυνομικούς δήλωσε ότι παρέλαβε το επίμαχο χαρτονόμισμα από άτομο στη Χαλκιδική με το οποίο είχε νόμιμη εμπορική συναλλαγή. Φέρεται, μάλιστα, να υπέδειξε τον ιδιώτη που του κατέβαλε το προσημειωμένο χαρτονόμισμα.

Ανώτατος αξιωματικός χαρακτήρισε το συμβάν μεμονωμένο και επανέλαβε την εκτίμηση ότι μέρος ή το σύνολο των χρημάτων από τα λύτρα της απαγωγής έχουν ξεπλυθεί σε γειτονική χώρα. Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι τα δύο πρώτα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από το συνολικό ποσό των 30 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν ως λύτρα της απαγωγής είχαν βρεθεί τον Ιούλιο του 2011 και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Στο διάστημα που ακολούθησε από ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα βρέθηκε τον Αύγουστο του 2012, τον Οκτώβριο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2013. Ολα τα «κρούσματα» καταγράφηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, στοιχείο που ενισχύει την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. ότι τα χρήματα από τα λύτρα «ξεπλύθηκαν» σε γειτονική χώρα των Βαλκανίων, πιθανόν στη Βουλγαρία. Η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου έγινε το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009 στο Καβούρι και διήρκεσε 13 ημέρες. Λίγο καιρό αργότερα, η Ασφάλεια Αττικής εξιχνίασε την υπόθεση προχωρώντας στη σύλληψη μελών του επονομαζόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» στο οποίο συμμετείχε ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός. Τον Μάρτιο του 2012 οι 18 από τους συνολικά 20 κατηγορούμενους για την υπόθεση κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αντίθετα με τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου, το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό των 10 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν ως λύτρα για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στα χέρια των απαγωγέων. Ως «εγκέφαλος» της απαγωγής που έγινε την 9η Ιουνίου 2008 είχε κατηγορηθεί ο επικηρυγμένος Βασίλης Παλαιοκώστας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή