Δικογραφία σε βάρος βουλευτών της Χ.Α.

Δικογραφία σε βάρος βουλευτών της Χ.Α.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ακόμη μία δικογραφία που αφορά παράνομες δραστηριότητες των μελών της Χρυσής Αυγής. Η δικογραφία αφορά τους βουλευτές Κ. Μπαρμπαρούση, Η. Παναγιώταρο, τον ανεξάρτητο –πλέον– Σταθη Μπούκουρα και τον υποψήφιο βουλευτή Α. Γκλέτσο για τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν από όπλα τους στην κηδεία του Νικολάου Ντερτιλή.

Βάσει έρευνας που διενεργήθηκε από την εισαγγελία διαπιστώθηκε ότι κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία, τον Ιανουάριο του 2013, ερρίφθησαν 20 πυροβολισμοί. Αρχικά διαπιστώθηκε ότι προήλθαν από ομάδα αγνώστων στον χώρο του νεκροταφείου, πλην όμως δεν έγιναν αμέσως αντιληπτοί. Ακολούθησε έρευνα και αμέσως μετά εντοπίστηκε ένας 22χρονος άνδρας, ο οποίος είχε στην κατοχή του περισσότερους από 20 κάλυκες. Στη συνέχεια, οι κάλυκες εστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και η σχετική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε έδειξε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από πιστόλια των Ηλία Παναγιώταρου (δέκα πυροβολισμοί), Απόστολου Γκλέτσου (τέσσερις πυροβολισμοί), Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση (πέντε πυροβολισμοί) και Στάθη Μπούκουρα (δύο πυροβολισμοί).

Η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή για τα περαιτέρω αφορά παραβίαση του ν. 2168/93 και συγκεκριμένα το αδίκημα των άσκοπων πυροβολισμών κατά συναυτουργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή