Προς κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

Προς κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής που διαμαρτύρονται για την επικείμενη κατάργηση των τριών ψυχιατρικών νοσοκομείων της χώρας στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Σήμερα πραγματοποιείται γενική συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων του ΨΝΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστούν οι τρόποι με τους οποίους ο Σύλλογος θα απαντήσει στην προωθούμενη από το υπουργείο Υγείας επιτάχυνση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά της χθες η αρμόδια υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, σε συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων Δρομοκαϊτείου, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους που εκφράζονται από το προσωπικό, τόνισε ότι τόσο οι δομές όσο και το ανθρώπινο δυναμικό στην ψυχική υγεία θα αξιοποιηθούν πλήρως και ανακοίνωσε ότι η ίδια έχει αιτηθεί, ενόψει του μετασχηματισμού των ψυχιατρικών νοσοκομείων, 1.300 νέες θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων. Ειδικότερα, η υφυπουργός τόνισε ότι ο μετασχηματισμός των υφιστάμενων ψυχιατρικών νοσοκομείων θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2015 «με σταθερά βήματα και με πρόγραμμα». Oπως είπε, «εργαζόμενοι, διοίκηση και υπουργείο Υγείας είμαστε στο ίδιο “σκάφος” της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, γι’ αυτό και χρειάζεται να συνεργαστούμε για να πλεύσουμε ήρεμα, χωρίς αιφνιδιασμούς».

Χθες, οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ-Δαφνί, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ζήτησαν να μην καταργηθούν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει η κυβέρνηση να σπεύσει να απαλλάξει το Δημόσιο από τις αναγκαίες για την ψυχική υγεία δαπάνες και δομές». Κατά της κατάργησης των τριών ψυχιατρικών νοσοκομείων τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή