ΚΕΕΛΠΝΟ: Από ελονοσία έχουν προσβληθεί οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν από τη Νιγηρία

ΚΕΕΛΠΝΟ: Από ελονοσία έχουν προσβληθεί οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν από τη Νιγηρία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας τις πληροφορίες περί εμφάνισης κρουσμάτων του ιού Έμπολα στην Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για δύο περιστατικά ελονοσίας, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και αντιμετωπίζονται με την ενδεικνυόμενη αγωγή. Ειδικότερα, είναι δύο Έλληνες, που είχαν ταξιδέψει στη Νιγηρία και επέστρεψαν εμφανίζοντας συμπτώματα λοίμωξης.

Ο πρώτος εκ των δύο ταξιδιωτών, μάλιστα, θορυβημένος από τον παγκόσμιο σάλο για την εμφάνιση κρουσμάτων Έμπολα, όταν παρουσίασε υψηλό πυρετό, προσήλθε χθες στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ζητώντας να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί εντέλει ότι είχε προσβληθεί από ελονοσία. Ο δεύτερος ταξιδιώτης, αρχιτέκτονας, εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης. Οι γιατροί εκτιμούν ότι κατά 99% πρόκειται επίσης για κρούσμα ελονοσίας, καθώς τα συμπτώματα που εμφανίζει δεν μοιάζουν με εκείνα που προκαλεί ο ιός Έμπολα. Το τελικό πόρισμα, ωστόσο, των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί, θα κοινοποιηθεί αύριο, Σάββατο.

Μετά και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για πρόληψη ενδεχόμενης επέκτασης του ιού, συνεδρίαζουν σήμερα εκ νέου στο υπουργείο Υγείας, υπό τον υπουργό Μάκη Βορίδη, όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Εντός της επόμενης ώρα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή