Τρεις «έξυπνες» ελληνικές πόλεις

Τρεις «έξυπνες» ελληνικές πόλεις

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όραμα την «έξυπνη πόλη», οι δημοτικές αρχές Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την αντίστοιχη ερευνητική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (το κινητό τηλέφωνο θα είναι βασικό εργαλείο στην «έξυπνη πόλη») και τη μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), αφού το ελεύθερο λογισμικό είναι η «γλώσσα» επικοινωνίας σε μια πόλη που αξιοποιεί πρωτοποριακές τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας.

«Εξυπνη πόλη» σημαίνει μια πόλη με ευρυζωνικές συνδέσεις στο Διαδίκτυο, διευκόλυνση της κινητικότητας, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και αξιοποίηση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δημόσια δεδομένα ανοικτά στους πολίτες, προσβάσιμες υπηρεσίες, συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. Ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά ήδη σχηματίστηκε η συνεργασία για να προχωρήσει η καινοτομία και στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή